Zdravlje 14. srpnja 2021.

Klinika Svjetlost primila prestižan međunarodni status

Prof.dr.sc. Nikica Gabrić
Foto: Promo Prof.dr.sc. Nikica Gabrić, čovjek koji motivira i vizijom nadilazi okvire ograničenja skromno je prihvatio nagradu
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Oftalmološka Klinika Svjetlost još je jednom središte međunarodnog događaja potvrde uspješnosti. Vodeća svjetska kompanija u farmaceutskoj industriji Johnson & Johnson, lider u području oftalmologije dodijelio je Klinici Svjetlost prestižan status i potvrdio izvrsnost oftalmologije u svjetskim okvirima.

Cijeli svijet zna za uspjeh hrvatskog sporta, a o uspjehu hrvatskog privatnog zdravstvenog sustava liječnici svijeta pričaju zahvaljujući oftalmologiji klinike Svjetlost. Danas je zdravstveni sustav imao razlog biti ponosan.

Klinika Svjetlost u Zagrebu postala je Center of Education (Centar za edukaciju) u području oftalmologije. Ovim statusom naglasak je stavljen na refraktivnu kirurgiju, premium intraokularne leće i najsuvremenije uređaje u svjetskoj oftalmologiji.

Svjetlost je godinama lider u tehnologiji i rezultatima na svjetskoj razini. U proteklih 24 godine ovi ambiciozni ljudi strašću, fokusom i posvećenosti postali su predstavnici razvoja novih procedura i proizvoda liječenja sto je potvrdio i gospodin Thomas Müllner, koji je u ime Johnson & Johnson Vision pokrenuo projekt upućivanja svjetskih i europskih oftalmologa na edukaciju u Zagreb, tj. u Svjetlost.

 | Author: Promo Foto: Promo

Znanje i vještine u primjeni novih tehnologija tim prof.dr.sc. Nikice Gabrića, predstavnika oftalmološke izvrsnosti, prenosit će na kolege diljem svijeta.

Prof.dr.sc. Nikica Gabrić, čovjek koji motivira i vizijom nadilazi okvire ograničenja skromno je prihvatio nagradu: „Svjetlost stvara. Mi ne živimo na krilima uspjeha, mi posvećeno stvaramo oftalmologiju najviše razine. Pomičemo granice i usluga gdje je prioritet pacijentovo zadovoljstvo. Hrvatska je ovim statusom pokazala da je svjetska medicina dostupna odnosno da nastaje kod nas.”

Ovim priznanjem ne pozicionira se samo Svjetlost već i Hrvatska. Naime iako smo na karti malena zemlja uz naše sportaše koji zadnjih 30 godina stavljaju Hrvatsku na svjetsku kartu to su u zadnjih nekoliko godina počeli uspijevati i poduzetni i liječnici.

 | Author: Promo Foto: Promo

Specijalna bolnica za oftalmologiju Svjetlost, višestruko prepoznat lider u oftalmologiji, za Johnson&Johnson Vision radi na razvoju i testiranju novih i inovativnih proizvoda dostupnih na tržištu svijeta. Do sada su liječnici iz Svjetlost za Johnson & Johnson radili na Symfony i Synergy lećama, trenutno rade na analizi podataka za Eyhance leće, aktivno sudjeluju u razvoju novih nadogradnji za laser za operaciju mrene Catalys. U doba pandemije Svjetlost je uživo prenosila 9 operativnih zahvata iz Zagreba u svijet, a bila je i poligon za svjetsku premijeru Synergy Toric leća.

Doktor Ivana Gabrića za desetak dana odlazi na Američki kongres oftalmologa kao pozvani predavač prenijeti iskustva iz Svjetlost kolegama iz Amerike. Tim povodom objasnio nam je značenje odlaska: „Biti pozvani predavač bilo gdje je velika čast za liječnika, to znači da su oni koji su najkritičniji, a to su kolege, prepoznali da imate nešto za pokazati i reći. No kada vas iz Hrvatske pozovu da dođete u Ameriku i predajete pred vodećim oftalmolozima svijeta i to ne jedno već 2 predavanja to je poseban osjećaj.“

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.