Zdravlje Simptomi i pomoć 01. veljače 2022.

Provjerili smo - odlična pomoć za nadraženo grlo!

Foto: Pharmoval
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Lagano peckanje, blago škakljanje… tako sve počne. A nakon toga krene žarenje, bol, nemogućnost gutanja i da – opet upaljeno grlo

Iako najčešće vrlo blage, većina viroza gornjih dišnih sustava vrlo je neugodna i često uz začepljen nos uključuju i tegobe s grlom. Nitko nije pošteđen, ni mali ni odrasli, ali kod djece bolno i nadraženo grlo može dovesti do odbijanja hrane, što može dodatno iscrpiti dijete i otežati oporavak.

Provjerena pomoć iz prirode

Kao prva pomoć, tradicionalno i već stoljećima se koristi islandski lišaj. Unatoč svom nazivu, islandski lišaj ne raste samo na Islandu nego na cijeloj sjevernoj polutci. Riječ je o simbiotskom odnosu između algi i gljiva, a suhi ekstrakt dobiva se iz cijelog tijela tzv. talusa.

Važno je naglasiti kako je ekstrakt islandskog lišaja primjeren za korištenje i kod male djece, već od godinu dana, ali i za odrasle. U svom sastavu ima vrijedne polisaharide koji oblažu sluznicu i na taj način ublažavaju nadražaj grla i ždrijela. Česta je preporuka liječnika i farmaceuta.

Za odrasle dolazi u spreju

Novi proizvod koji se pojavio u našim ljekarnama je sprej Islandski lišaj Forte. Riječ je o medicinskom proizvodu za nadraženu usnu šupljinu koji istovremeno štiti grlo. Formuliran je kako bi stvorio zaštitni prianjajući film na sluznicu i time smanjio kontakt s vanjskim faktorima koji uzrokuju iritaciju.

 | Author: Pharmoval Foto: Pharmoval

 

Sprej zbog svojih provjerenih sastojaka štiti grlo od nadraženosti, smanjuje osjećaj žarenja u usnoj šupljini i povećava hidratiziranost naše sluznice. Uz ekstrakt islandskog lišaja sadrži ekstrakte nevena i aloe vere, bagremov med i propolis te eterična ulja poljske metvice, eukaliptusa i majčine dušice. Obzirom da je riječ o medicinskom proizvodu izrazito bogata sastava, preporučena cijena od 59 kuna je vrlo prihvatljiva.

Volite sirup? Nema problema

Pripravak islandskog lišaja za grlo se može naći u formi sirupa. Pod nazivom Islandski lišaj Plus u ljekarnama se nalazi sirup za suho i nadraženo grlo koji uz provjereni ekstrakt islandskog lišaja sadrži i vitamin C. Odličnog je okusa, ne sadrži konzervanse, a mogu ga koristiti djeca već od godinu dana. Preporučena maloprodajna cijena sirupa je sasvim korektne 54 kune.

Potražite u ljekarnama

Oba proizvoda se mogu nabaviti u ljekarnama bez recepta ili s dostavom na kućnu adresu na poznatoj internet trgovini drogerija.hr, a više informacija o oba pripravka na bazi islandski lišaja možete potražiti na službenim stranicama Pharmoval proizvoda poznatim po odličnom omjeru cijene i kvalitete.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.