Zdravlje 23. lipnja 2016.

Saznaj sve o homeopatskim lijekovima

Homeopatski_Lijekovi
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Homeopatija polazi od pretpostavke da je svaka bolest posljedica poremećene ravnoteže u organizmu i da treba liječiti čovjeka kao cjelinu, a ne pojedinačne organe. Homeopatski proces počinje razgovorom u kojem homeopat postavlja mnoga pitanja pacijentu. Cilj je da se stekne kompletan uvid u sve što mu se događa na mentalnom i fizičkom planu. U homeopatskoj analizi važni su svi problemi pacijenta – i njegova bolest, i navike, i osobine, i psihološko i emocionalno stanje

Homeopatski lijekovi vraćaju organizam u ravnotežu

Homeopatski lijekovi, bilo da su u obliku tableta, granula, praška ili tekućine uče stanice organizma da se brane od vanjskih i unutarnjih štetnih utjecaja. Lijekovi su prirodni, biljnog, životinjskog ili mineralnog podrijetla. Dobivaju se specifičnom metodom postepenog razblaživanja, a djeluju tako što potiču snagu organizma da se očisti od svih posljedica neravnoteže koja je i dovela do bolesti.

Postupak uzimanja homeopatskih lijekova

Petnaestak minuta prije i poslije uzimanja lijeka ne smije se ništa stavljati u usta, čak ni voda, pasta za zube ili cigareta. Preporučuje se izbjegavanje kave, peperminta, nekih čajeva ili proizvoda koji sadrže mentol, eukaliptus, kamilicu ili kamfor pošto oni mogu poništiti djelovanje lijeka. Ponekad lijek može izazvati prehladu, osip ili neko drugo stanje, ali to znači da organizam prolazi kroz stadij čišćenja. Brzina oporavka ovisi od vrste i duljine trajanja poremećaja, od konstitucije pacijenta, godina života, načina života i  bolesti njegovih predaka.

Saznaj kako se ljetne bolesti grla liječe homeopatijom!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.