Zdravlje Wellness 13. prosinca 2021.

Emocionalna refleksoterapija lica eteričnim uljima kao dar dragoj osobi ovih blagdana

Foto: Emica Elvedij/PIXSELL Aroma face je masaža kojom se tretiraju emocionalne refleksne zone lica s plemenitim cvjetnim esencijalnim i biljnim uljima
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ako tražiš jedinstven poklon za dragu osobu ovih blagdana ili sebe želiš počastiti ugodnom masažom predlažemo ti emocionalnu refleksoterapiju lica eteričnim uljima u AromaVita institutu Maruševečka 10 u Zagrebu. Što je to emocionalna refleksoterapija lica eteričnim uljima i kakav učinak ima objasnila je Zrinka Jezdić, dipl. med. techn., klinička aromaterapeutkinja

"Aroma face je masaža kojom se tretiraju emocionalne refleksne zone lica s plemenitim cvjetnim esencijalnim i biljnim uljima. Istraživanja o utjecaju mirisa i esencijalnih ulja koja se masažom utrljavaju u emocionalne refleksne zone lica pokazala su pozitivan učinak na opće stanje pojedinca i smanjenje stresa", objasnila je Jezdić.

Masaža traje nešto više od sat vremena, klijent leži pokriven toplom dekom i uživa u ambijentalnoj glazbi i mirisu eteričnih ulja tijekom seanse.

Lice je osobna karta svakog čovjeka. Centralno područje čulnih organa i mjesto ispoljavanja emocija. Izražajnost lica se može promijeniti kada je mozak stimuliran bilo kojim od pet osjetila: dodir, toplina, miris, sluh i vid. Ako je jedna emocija kroz dulje vrijeme dominantna ona se utisne u lice najčešće kao bora.

 | Author: Emica Elvedij/PIXSELL Foto: Emica Elvedij/PIXSELL

"Emocije mogu stvoriti maske na licu koje ocrtavaju karakter osobe i slati poruku okolini u obliku neverbalne komunikacije. Medicina i zdravstvene djelatnosti smatraju refleksoterapiju učinkovitom terapijom za smanjenje stresa i neuroza. Stimulacijom refleksnih zona (noge, ruke, lice) djeluje se na funkcije organa u smislu njihove stimulacije, relaksacije ili balansiranja", tumači Jezdić.

 | Author: Emica Elvedij/PIXSELL Foto: Emica Elvedij/PIXSELL

Aromaterapija se bazira na mirisima i kemijskim komponentama esencijalnih ulja izraženih kroz terapeutsko djelovanje. Cvjetni mirisi su nježni, opuštajući, opojni, senzualni, sa zelenim čajnim ili voćnim podnotama. "Sinergijom mirisa i masiranja određenih točaka djeluje se na otpuštanje emocija: ljutnje, bijesa, krivnje, žalosti, ljubomore, straha, opsesije, posesivnosti, nesigurnosti", tumači Jezdić i dodaje:

 | Author: Emica Elvedij/PIXSELL Foto: Emica Elvedij/PIXSELL

"Za aroma face koristimo se cvjetnim esencijalnim uljima u pet postotnoj otopini biljnih ulja.

 | Author: Emica Elvedij/PIXSELL Foto: Emica Elvedij/PIXSELL

To su: ruža, neroli, geranij, ylang-ylang, jasmin, smilje, lavanda, santolina, kamilica i ljubičica. Biljna ulja koja su korištena su: argan , ulje sjemenki maline i makadamija. Svako esencijalno ulje je namijenjeno emociji na koju ima najbolji učinak smirivanja, balansiranja ili stimuliranja, ovisno o njezinoj podlozi i problemu koji se tretira."

Dodatne informacije potraži na https://www.zrinkajezdic.com/

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.