Zdravlje Riješi se toksina i neugodnih simptoma candide 29. srpnja 2016.

Čitateljica Željka kreće na dubinski detox program!

1/2
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Poznato je da ubrzan životni stil, neadekvatna prehrana, manjak sna, sjedeći posao i još mnoge boljke suvremenog života, za sobom nose brojne posljedice; neugodne promjene na tijelu, narušen izgled, zdravstvene poteškoće, kronični nedostatak energije - samo su neki od znakova da je vrijeme za promjene.

 
Kada je osoba u nemogućnosti iz najrazličitijih razloga, pokrenuti izvršenje potrebne joj promjene, posljedično se javlja unutarnje nezadovoljstvo, a potom i nedostatak stvarne životne svrhe. Malo po malo, gotovo nečujno, poput moljca u ormaru, uvlači se u svaku poru života od privatnog i društvenog do poslovnog, a onda sasvim neočekivano, u jednom trenutku to postaje „ime i prezime“ svake stanice u tijelu.
 
Zvuči poznato? Dok je za neke osobe ovakav životni scenarij gotovo nevjerojatan, za neke je surova stvarnost iz koje je teško pronaći izlaz, a još teže je pokrenuti se i priznati sebi da je upravo to stanje, svojevrsni alat čitavog bića da progovori i pokaže što misli o našim dosadašnjim odlukama, postupcima i brizi za sebe same.
 
Dali je vrijeme za promjene? Željka je rekla DA. I mi smo Željki rekli DA. I tako to biva, ako čovjek istinski želi i traži promjenu, promjena nađe njega. Željka je, kako kaže, nakon karcinoma štitnjače, operacije i provedenog liječenja, odlučila promijeniti svoj životni stil - do temelja. Danas je svjesna da odluke koje donosi, mogu biti sabotirajuće ili podržavajuće za nju.
 
Ona je odlučila za sebe birati one podržavajuće. Pokazala je svoju žensku snagu, probudila svog usnulog vodiča i zajedno s njim krenula u pustolovinu, ali ovog puta osluškujući jezik svoje učiteljice života – intuicije, koja ju zapravo nikada nije niti napustila. I dok će preostali dio njenog dosadašnjeg puta, ostati zapisan tintom i perom u njenoj „knjizi života“, sa svojih nekoliko riječi, izazvala je snažno divljenje i poštovanje u mnogima koje je susrela, a njena inspirativna priča zaslužila je biti ispričana mnogim drugim ženama, i vama i nama i svakom onom koja tek ulazi u svijet žena. Da nikada ne zaboravimo...
 

Željkin prvi dolazak u Origo Centar

 
Zvono na vratima se oglasilo, bio je utorak, poslijepodne, a Željka spremna i radosna da će uz stručnu pomoć lakše postizati svoje zacrtane ciljeve. Osmjeh na licu, čvrsti stisak ruke i pogledi govorili su za sebe, bio je to siguran znak da će se kao i uvijek, iza Origovih vrata u narednim tjednima događati itekako važni procesi čišćenja. Uveli smo Željku u svijet holističke detoksikacije, pojasnili određene pojmove, pronašli zajednički jezik, bolje se upoznali, a potom krenuli na naše zajedničko putovanje uz njene riječi; „Ovo je moj novi početak!“
 
 | Author:
 

U skladu sa zakonima prirode

 
Holistička detoksikacija je mnoge potaknula da započnu s novim stilom života, da se više posvete sebi te da unaprijede svoje zdravlje, poboljšaju svoj izgled i kvalitetu života. Iako se holistička detoksikacija često i danas smatra luksuzom ili nečemu čemu ćemo se posvetiti u trenutku kada se već upali „crvena lampica“, za mnoge je ona redoviti prijatelj i predah od sve užurbanije svakodnevice. Zakoni prirode govore da je detoksikacija ipak puno više od toga, ona je osnova i higijena čovjekovog unutarnjeg sustava.
 
Onako kako čovjek održava i brine o vlastitom unutarnjem sustavu - tjelesnom, emocionalnom, mentalnom i duhovnom, prema drevnoj medicini i tzv. kotaču, to unutarnje stanje preslikava se na kvaliteti života osobe - koliko je osoba zadovoljna sa samom sobom, kakvog je zdravlja, izgleda, nalazi li sreću u partnerstvu, odnosima s bližnjima, poslu, koliko često zapada u konfliktne situacije itd. Zato je od velike važnosti povremeno provjeriti svoj unutarnji „kompas“ i zapitati se u kojim to segmentima života nismo zadovoljni. Odgovori koji tada izađu na vidjelo, važan su putokaz u kojem smjeru se treba dalje kretati i na čemu treba raditi.
 
 | Author:
 
 
Da bi se iz procesa detoksikacije postigao maksimum, važno je također razumjeti mehanizme detoksikacije i slijediti određena pravila. S druge strane, otežano provođenje, nepotpuni ili kratkotrajni rezultati, najčešći su znak nepravilno provedene detoksikacije. Tijelo može podnijeti mnogo toksičnog opterećenja prije nego se preopterećenost započne manifestirati kao neugodan simptom ili bolest.
 
Osnovni korak koji je nužno osigurati kako bi se krenulo putem oporavka je; rasteretiti sve što je opterećeno te izgraditi zdrave i podržavajuće životne navike, a upravo tu leži svrha i korist holističke detoksikacije. Kombinacijom suvremenih tehnoloških dostignuća, medicinske struke i drevnih tradicija liječenja, u Origo Centru se provodi prirodno i cjelovito unaprjeđenje zdravlja, lijepog i njegovanog izgleda i lakoće življenja.
 

Željkin put prema prirodnoj ravnoteži

 
Na osnovi uvodnog razgovora te provedenim analizama kompletne funkcionalne i energetske dijagnostike, mjerenjem toksične opterećenosti te određivanjem ciljeva, prioriteta, razina, intenziteta i stupnjeva čišćenja, uz sustavno praćenje i korekcije, koji su obilježja sveobuhvatnog detoksikacijskog procesa, određen je optimalni program uz pomoć kojeg ćemo Željki pomoći povratiti prirodnu ravnotežu. Cilj je osloboditi toksine iz organizma i pomoći u rasterećenju organa koji sudjeluju u regulaciji prirodnog mehanizma čišćenja - jetra, debelo crijevo, pluća, bubrezi, limfa i koža, a potom osigurati uvjete i nastaviti s radom na osobnom rastu i razvoju.
 
Detoksikacijski plan će kroz niz usklađenih terapijskih postupaka obuhvaćati metode i postupke poput hidrokolon terapije ili čišćenje debelog crijeva, protokola za čišćenje jetre i bubrega, korekcije u prehrani, uljnu ELDI R terapiju po dr. Budwig, terapijski peeling, informoterapiju po dr. Skripnjuku, nozodoterapiju, detox rituale, EDMF metodu, tretmane bazirane na drevnoj medicini, aromaterapiju, saunu, refleksologiju i dr. Ovakvim cjelovitim procesom detoksikacije, postižu se brojni pozitivni učinci kod kožnih tegoba, prekomjerne tjelesne težine, kiselosti organizma, candide, kroničnog umora, alergija, stresa, opstipacije i nadutosti, hormonalne neravnoteže, artritisa, celulita, neugodnog zadaha i mirisa tijela te brojnih drugih stanja izazvanih prethodnom unutarnjom neravnotežom.
 
 | Author: Igor Šoban/PIXSELL Foto: Igor Šoban/PIXSELL
 
Želimo li biti zdravi i produktivni, nužno je pomiriti razlike između suvremenog života i načina života prije, sanirati nastala toksična oštećenja te uskladiti stil života s podržavajućim prirodnim ciklusom detoksikacije i retoksikacije, dopustiti zaroniti si u vlastite dubine, upoznati se i istražiti polja, rijeke i planine vlastitog unutarnjeg sustava, te naposljetku vinuti se u visine poput orla kako bi iz neke šire perspektive imali veću mogućnosti za sagledavanjem i upravljanje vlastitim životom.
 
Čestitamo Željki na njenoj snazi, hrabrosti, volji i pozitivnom stavu za uvođenjem promjena u svoj život! Uz stručnu podršku sada će biti puno lakše. Osim toga, Željka ima još jednu veliku želju, nećemo reći koju, ali joj od srca želimo da joj se ispuni!
 
U nama je potaknula lavinu osjećaja. Vjerujemo da svatko iz Željkine priče može izvući neku pouku za
 sebe. Mi jesmo. A vi? Podržite i pratite Željku i njen put u nadolazećim tjednima!
 
Družimo se ponovno za nekoliko dana.
Sve fotografije: Igor Šoban/PIXSELL

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.