Zdravlje 21. listopada 2015.

Novi pristup u dentalnoj medicini

Oral-Uspr
1/3
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Centar oralne higijene, prvi centar u Hrvatskoj specijaliziran za oralnu higijenu, rano otkrivanje i liječenje parodontnih bolesti. Redovita oralna higijena jamstvo je tvog zdravlja. Profesionalno čišćenje zubi preporučuje se obaviti dva puta godišnje. Posjeti štand Centra oralne higijene na Festivalu vitalnosti na Europskom trgu u Zagrebu od 24. do 25.10.2015 te za samo 400 kn osiguraj svoju godišnju oralnu higijenu

Što je zapravo oralna higijena?

Koliko god mislila da dobro čistiš svoje zube kod kuće, ipak postoje stvari koje će prepoznati samo tvoj stomatolog. redovitim posjetima i kontrolama moguće je otkriti i dijagnosticirati problem u ranoj fazi, a time spriječiti i njegovo širenje. To pravilo vrijedi bilo za obični karijes bilo za problem parodontološke prirode koji može postati puno veći i dovesti do samog gubitka zubi. Ispravnim održavanjem oralne higijene možeš prevenirati velik dio problema koji se mogu javiti u usnoj šupljini. Također je bitno i profesionalno čišćenje kamenca koje se preporučuje napraviti dvaput godišnje. 

Naš je tim prije svega specijaliziran za rano otkrivanje i liječenje parodontnih bolesti i prvi smo takav centar u Hrvatskoj. Potraži savjet u našem centru i sačuvaj svoje zube! Koliko god da je moderna stomatologija napredovala, nijedan nadomjestak koji nudi nije kao prirodni zub. Oralna higijena podrazumijeva sve radnje kojima se zubi, kao i cijela usna šupljina, održavaju čistima i zdravima. Ona je osnovno oružje u borbi protiv nastanka karijesa, bolesti desni i svih ostalih bolesti usne šupljine.

Obrati nam se za:

Čišćenje zubi - uvjet za zdravlje

Bez obzira kako dobro čistili zube kod kuće uvijek postoje mjesta koja su teško dostupna i na kojima se može razviti karijes ili parodontna bolest. Pogledaj samo sve reklame koje se vrte na televiziji: svi se nadmeću čija četkica ili pasta za zube čisti više! No ni jedna ne čisti sve.

Poliranje zubi - neinvazivno, sigurno i potpuno bezbolno

Osobe koje imaju problema kao što su krvarenja desni, pojačano nakupljanje zubnog plaka i kamenca, povlačenje desni ili pak obiteljsku sklonost parodontitisu, trebaju s doktorom dentalne medicine napraviti individualni plan čišćenja. To je jedini način na koji se može spriječiti ili zaustaviti daljnji razvoj bolesti i eventualni posljedični gubitak zubi.

Pjeskarenje zubi - uspješno uklanjanje pigmentacije

Profesionalno čišćenje i poliranje zubi preporučuje se obaviti dvaput godišnje bez obzira na to imate li neki problem ili ne! Čistoća zuba dokazano je uvjet za njegovo zdravlje, kao i zdravlje svih struktura koje ga okružuju!

Pravovremenu dijagnozu parodontitisa - najnovijim metodama

Prvi centar specijaliziran za rano otkrivanje i liječenje parodontnih bolesti.

10 razloga zbog kojih moraš posjetiti centar Oralne Higijene:

Ako si se ikad našla u situaciji da si hitno morala potražiti pomoć stomatologa zbog nepodnošljive boli, vrlo vjerojatno si napravila neki propust koji te doveo do takve situacije. Kako se to ne bi ponovilo, pokušaj izbjeći sljedeće pogreške:

  1. Prebrzo ili prejako četkanje 
  2. Četkanje zubi odmah nakon konzumiranja kiselih jela ili napitaka 
  3. Neredovito pranje zuba 
  4. Nepravilno pranje zuba pri kojem se neke površine u ustima uopće ne čiste 
  5. Nekorištenje konca za zube 
  6. Ignoriranje problema poput krvarenja desni 
  7. Izostanak redovitih posjeta stomatologu 
  8. Prekratko pranje zuba 
  9. Neredovito mijenjanje četkice za zube 
  10. Neredovito čišćenje zubnog kamenca

Više informacija potraži ovdje.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.