Zdravlje 31. svibnja 2017.

Bizarni razlog zbog kojeg se mladi muškarci odlučuju na vazektomiju

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Vazektomija je zahvat na koji se većinom odlučuju muškarci nakon što dobiju dijete (djecu) i sigurni su da u budućnosti neće htjeti još, uglavnom već i u dobi kada se smatraju prestarima za novo dijete. Međutim, u Hamptonu se javlja novi trend.

Ondje se muškarci već u tridesetima odlučuju na vazektomiju zbog straha da će žena s kojom spavaju namjerno pokušati ostati trudna. Riječ je o muškarcima boljeg imovinskog stanja, s perspektivnim karijerama.

Koliko traje seksualna strast u vezama?

"Više puta sam se našao u situaciji da je partnerica lagala o tome da pije kontracepcijske pilule", ispričao je tridesetogodišnji Scott za Women's Health Magazine. On se prije nekoliko mjeseci odlučio na vazektomiju.

Tridesetčetverogodišnji John ima još bizarniju priču: "Jednom prilikom se partnerica ponudila da baci u koš za smeće iskorišteni kondom. Uhvatio sam je kako prstima pokušava ugurati spermu u vaginu".

Ipak, odluka o vazektomiji nije mala stvar, posebice za mladog muškarca. Dr. med. David Kaufman, urolog, kaže da svojim pacijentima savjetuje da pričekaju mjesec dana od pregleda i dogovora vazektomije do stvarnog zahvata. To im daje dovoljno vremena da još jednom dobro razmisle o svemu.

Sam zahvat nije jako invazivan i oporavak ne traje dugo. U pravilu, muškarac se može vratiti uobičajenoj rutini već idućeg dana.

Što je potrebno za nešto više od samo dobrog seksa?

Važno je naglasiti da postoje takozvani "obrnuti zahvati" kojima se pokuša poništiti vazektomija, ali oni nisu uvijek djelotvorni.

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.