Zdravlje 26. veljače 2016.

6 navika osoba s idealnom težinom

Sprint
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ako si se do sada svaki put kad postaneš nezadovoljna sobom ili svojim životom bacala na restriktivne ili hit dijete te vježbala kao top model mjesec dana prije revije vrijeme je da prestaneš. Prema nedavno objavljenoj studiji koja se bavila analizom životnih navika 147 osoba koje imaju idealnu težinu, utvrđeno je da sve imaju nekoliko istih navika

Jedu, vježbaju, kuhaju ...

  • Ne preskaču doručak - znamo da si to čula već tisuću puta, ali kad je nešto toliko važno kao što je to doručak ponavljanje nije na odmet.Prema studiji, 96 posto osoba sa zdravom tjelesnom težinom svaki dan jedu doručak koji se najčešće sastoji od voća, povrća i jaja. Baci se na proučavanje recepata za smoothie i omlete.
  • Vježbaju - 42 posto ispitanika s idealnom tjelesnom težinom vježba pet puta tjedno. Ako nemaš toliko vremena koje možeš posvetiti vježbanju, znaj da će i dva puta tjedno imati čudesne rezultate na tvoj izgled i zdravlje.
  • Redovito se važu - mnoge osobe imaju promjenjiv odnos s vagom. U nekim periodima se važu stalno, pa onda mjesecima ili godinama uopće ne stanu na vagu. Polovica ispitanih rekla je da se važu najmanje jednom tjedno. Ako ti je vaganje teško prihvatljivo redovito se mjeri s krojačkim metrom.
  • Nikad nisu na nekoj posebnoj dijeti - najzdraviji sudionici istraživanja rekli su da nisu pobornici dijeta, a njih 75 posto nikad nisu bili na dijeti. Ali to ne znači da jedu sve što im dođe pod ruku. Čak 92 posto ih je reklo da obraćaju veliku pozornost na ono što jedu.
  • Često kuhaju - ispitanici koji su zdravi i u formi češće kuhaju od onih koji se ne mogu pohvaliti s tako dobrim stanjem. Najčešće za večeru pripremaju bijelo meso s povrćem, a samo sedam posto ispitanika su vegetarijanci.
  • Osluškuju poruke svoga tijela - 44 posto ispitanih rekli su da osluškuju svoje tijelo i da jedu onda kad su gladni, ali samo kvalitetne namirnice i cjelovite žitarice.

Doznaj trebaš li jesti cjelovite žitarice kad si na dijeti?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.