Psiha i seks 05. travnja 2016.

6 koraka za sretniji život

Joginica
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Otvori oči za navike koje vode do zdravog i sretnijeg života!

Pozitivno razmišljanje je dokazano moćno sredstvo za ublažavanje boli, tvrde stručnjaci. Iskren smijeh stimulira oslobađanje endorfina u krvotok, što snižava razinu stresa i podiže raspoloženje. Dakle, čak i kada imaš loš dan, misli pozitivno i osmjehuj se. Prestanak pušenja u 50. godini upola smanjuje rizik od pušačkih bolesti, a prestanak u 30. godini smanjuje rizik od gotovo svih bolesti

Šest koraka do ispunjenijeg života

  • Prestani pušiti - ohrabrujuća je vijest da prestanak pušenja zaista daje pozitivne rezultate i to trenutne. Tijekom vremena, odustajanje od ove navike definitivno reducira rizik od prerane smrti. Prestanak pušenja u 50. godini upola smanjuje rizik od pušačkih bolesti, a prestanak u 30. godini smanjuje rizik od gotovo svih bolesti.
  • Radi kardio trening - jer samo trbušnjaci neće zategnuti tvoj trbuh, bar tako tvrde fitness treneri. Vježbe za trbuh ne sagorijevaju masnoću, osim ako ih ne izvodiš šest sati u kontinuitetu. Pravi put do vitkijeg struka i ravnijeg trbuha je najmanje pola sata kardio-vježbi, kao što je trčanje ili intervali intenzivnih kardio-vježbi, i to tri puta tjedno. Bez toga, možeš imati samo savršeno modelirane i zategnute mišiće, ali koje nikada nećeš vidjeti jer su skriveni iza masnih naslaga.
  • Oprezno s lijekovima - prije svega, pročitaj osnovne specifikacije lijeka, indikacije, kontraindikacije i način primjene. Iako to zvuči kao da se podrazumijeva, veliki broj žena ignorira ove informacije o lijekovima i preparatima u slobodnoj prodaji. Osim toga, mnoge žene uzimaju dva ili više lijeka istovremeno, a nisu svjesne njihovog potencijalno negativnog interaktivnog djelovanja. Stručnjaci upozoravaju na to da neki suplementi i lijekovi iz slobodne prodaje mogu umanjiti korisno djelovanje terapijskih lijekova.
  • Uzimaj vitamine - redovito uzimaj multivitaminske suplemente s mineralima, kao i kalcij i vitamin D, radi kostiju. To je najbolji način da, osim prehranom, osiguraš organizmu sve što je potrebno za održavanje normalnih funkcija i zaštitu od bolesti.
  • Održavanje zuba - žvakaća guma odmah nakon obroka zaista štiti zubnu caklinu, jer neutralizira kiselinu iz hrane, koja može erodirati. Osim toga, nije loše da obrok završiš komadom sira, jer je to alkalna namirnica koja također neutralizira kiselinu iz hrane. Ako redovito piješ gazirana pića i sokove, onda to čini na slamku kako bi minimalizirala kontakt tekućine sa zubima.
  • Izgubi koji kilogram - sve vrste dijeta zasnivaju se na jednom jednostavnom pravilu, moraš potrošiti više kalorija nego što si ih unijela u organizam. Razmišljaj o svom tijelu kao o automobilu – gorivo koje uneseš mora se potrošiti. Automobilima nije potrebna dodatna količina benzina da bi se kretali, pa tako ni tebi za obavljanje osnovnih životnih funkcija.

Neka se po zdravom i pozitivnom jutru poznaje i tvoj dan! Iskoristi vrijeme uz prvu jutarnju kavu za planiranje i usvajanje novih navika. Sreća je samo nekoliko malih koraka udaljena od tebe!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.