Psiha i seks 17. lipnja 2016.

Zašto vibrator nije dovoljan?

Vibrator450X300_2
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ranije se vjerovalo da žene koje nemaju seksualni život obolijevaju od histerije. Ta teorija je odbačena, ali ipak puno se govori o tome koliko uredan seksualni život doprinosi fizičkoj i psihičkoj dobrobiti žene. Koji stav danas prevladava među stručnjacima i koliko je upotreba vibratora dobra zamjena za odnose s partnerom, objasnila je Vesna Oršulić, dr. spec. obiteljske medicine i seksualna savjetnica

Orgazam se brže postiže s vibratorom, ali ...

Iako čak i do 90 posto žena koje koriste vibrator mogu lakše, brže i višestruko doživjeti orgazam, sve se slažu da je to tek pomagalo, neusporedivo s klasičnim partnerskim odnosom. "Žene različito reagiraju na zvuk, veličinu, oblik i intenzitet vibratora, pa iako se sve to može podešavati po osobnom ukusu žene, one ipak daju prednost pravim, živim, vještim i voljenim partnerima. To nimalo ne čudi jer znajući svu složenost ženske osobnosti s jedne strane, kao i složenosti dobre spolnosti s druge strane, pomagala će uvijek ostati pomagala i neće moći zamijeniti dobrog partnera", objasnila je Vesna Oršulić.

Pročitaj kako apstinencija utječe na žensku psihu.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.