Psiha i seks 12. travnja 2016.

Odluči što želiš i olakšaj si život

Uspjeh_1
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Započinješ li svako jutro s jasnom slikom o onome što želiš i kako to postići? Ako širom otvoriš oči i napraviš jasan plan svojih ciljeva, moglo bi se dogoditi da se oni i ostvare! Nebo je granica!

Događa li ti se da ne možeš vizualizirati ono što želiš i zatim kako to postići. Pitaš li se zašto tako puno radiš, a ipak ne postižeš željeni učinak odnosno zadovoljstvo koje zaslužuješ? Ujedno se u profesionalnom i privatnom životu od nas zahtijeva puno više nego ikad prije te se zasigurno mnoge od vas bore da ostanu na površini, a kamoli da napreduju.

Razlika između nastojanja i željenih postignuća

Razlog zbog kojeg nam se ponekad čini da se neprestano vrtimo u krug je taj što nikako ne možemo organizirati naš život s lakoćom kao što su to činili naši roditelji. Stoga je važno da shvatiš da postoji velika razlika između nastojanja i postignuća. Tada ćeš se moći koncentrirala na one dnevne aktivnosti kojima ćeš ostvariti nešto uistinu značajno. Veliki problem u popisivanju zadataka je taj što na njega stavljaš samo ono što moraš učiniti, ali ti to neće jamčiti da ćeš postići napredak. Popis zadataka će ti omogućiti da imaš na umu stvari koje neizbježno moraš riješiti te će ti pružiti određeno zadovoljstvo kada riješiš sve s popisa. No, kada prekrižiš sve zadatke sa svog popisa moguće je da ćeš imati i osjećaj kako zapravo ništa nisi postigla.

Fokusiraj se i stvori jasnu sliku što želiš

Prečesto zaboravljamo što je naš pravi cilj i kakav rezultat želimo ostvariti pa umjesto da napravimo plan aktivnosti koje će omogućiti da nešto postignemo, mi tek počinjemo razmišljati što zaista želimo. Stoga moraš stvoriti kristalno jasnu sliku onoga što želiš. Što prije shvatiš što želiš, lakše ćeš to postići jer tada možeš početi planirati i osmisliti svoje aktivnosti za postizanje cilja.

Koja je svrha onoga što želiš

Kada znaš što je to što stvarno želiš (odnosno, koji je željeni rezultat ili ishod), bilo bi dobro da sama sebe osvijestiš koja je svrha rezultata koji želiš postići. Ovo je jedan od važnijih dijelova u procesu ostvarivanja zadanih ciljeva jer kada znaš i čvrsto vjeruješ u svrhu svojih ciljeva, imat ćeš dovoljno snage da ustraješ do kraja i ne odustaneš kada se pojave neizbježne prepreke i izazovi.

Stvori plan kako ćeš nešto ostvariti

Sada kada imaš određen cilj i jasnu svrhu, još uvijek je potrebno stvoriti plan i ostvariti isti. Sigurno postoji više načina da postigneš rezultat. Ako jedan od načina ne uspije, onda ćeš poduzeti druge akcije koje će te dovesti do cilja. Uvjerit ćeš se kako će već prvi ili drugi korak koji si učinila u postizanju rezultata stvoriti veliku razliku i osjećaj kako si postigla nešto veliko.

Oni mali planovi i ciljevi koje si zacrtate dok ispijate prvu jutarnju kavu mogu vas dovesti do velikih životnih pobjeda. Samo širom otvorite oči i ne odustajte od svoje vizije!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.