Psiha i seks 11. svibnja 2016.

Zašto bi žena trebala prići muškarcu?

Par_20
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Kako da joj priđem? Što da joj kažem? Jesam li njezin tip? Ovo su samo neka od pitanja koja se kao na pokretnoj traci redaju kroz muški um kad mu pripadnica suprotnog spola zapne za oko. Ta problematika se, u većoj ili manjoj mjeri, javlja kod svakog muškarca, a vjerujemo kako nijedan savjet za muškarce neće ništa znatno promijeniti kada je o toj problematici riječ

Ali ako žene počnu prve prilaziti muškarcima, i to im postupno prijeđe u naviku, pripadnici jačeg spola s vremenom će prestati sebi postavljati ta nepotrebna pitanja. Drugim riječima, ako se već danas počneš i ti upucavati muškarcima, utrt ćeš stazu budućim generacijama djevojaka da učine istu stvar i, što je još važnije, pomoći ćeš im da se osjećaju dobro u vezi s tim.

Trebaš li preuzeti inicijativu?

Prije samo nekoliko desetljeća nije bilo ”normalno” ulaziti u vezu isključivo radi zadovoljstva. Nije bilo ”normalno” da djevojka živi s dečkom prije nego što se uda za njega, a pogotovo nije bilo ”normalno” da žena može imati odnos s kim god poželi, a da zatim na dan svog vjenčanja budu u bijeloj haljini.  Što je najgore što vam se može dogoditi ako priđeš muškarcu koji ti se sviđa? Najgore što se može dogoditi jest da muškarac kaže ”ne”. Ako kaže ”ne”, imajte na umu da dečki taj isti odgovor dobivaju od davnina, te da će s vama, kao i sa svim tim odbijenim muškarcima, sve biti u redu.

U jednom američkom istraživanju na temu upucavanja, više od 50 posto muškaraca izjavilo je kako bi voljeli da ih djevojka pozove na spoj. Očigledno, obveza zavođenja djevojke teret je kojeg bi se dečki vrlo rado riješili. Osim toga, muškarcu kojem se obrati lijepa djevojka, ego će skočiti do neba, a tada će vrlo teško reći ”ne”. Možda zvuči kao klišej, ali preuzimanje kontrole nad onim što želiš jedan je od najmoćnijih  osjećaja koji te može obuzeti. Takva vrsta samopouzdanja izuzetno je seksi, a stav ”znam što hoću i nemam problem za tim i posegnuti” učinit će da se osjećaš privlačnije.

Nitko ne može predvidjeti hoće li se stvoriti strast

Kada te dečko pozove na spoj, on te na taj način procjenjuje i odmjerava jesi li dovoljno dobra za njega, ali zar nije puno bolje ako si ti ta koja ”uzima mjeru” i odlučuje je li muškarac dovoljno dobar za tebe? Osjećat ćeš se moćno u samom startu, a moglo bi se reći da je moć najbolji afrodizijak. Najveći problem u svom tom premišljanju ”prići li mu/joj” jest taj što na taj način pokušavaš utvrditi nešto što je potpuno nemoguće utvrditi. Nitko ne može predvidjeti strast, a kamoli ljubav.

Vrijeme koje potrošimo osmišljavajući neki tobožnji ”plan akcije” utrošeno je uzalud. Vjeruj svom instinktu i ne opterećuj se suvišnim potpitanjima. Ako cijeli život provedeš čekajući da ti ono što želiš dođe samo, velike su šanse da ćeš se uzalud načekati. Preuzmi inicijativu, preuzmi kontrolu. Stvorit ćeš bolju sliku o sebi, a pravi muškarac znat će to primijetiti i poštovati.

Saznaj privlače li muškarce inteligentne žene!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.