Psiha i seks 17. ožujka 2016.

Udomio je psa zbog kojeg je smršavio

Pas_I_Čovjek
1/4
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Da stvarno stoji izreka kako je pas najbolji čovjekov prijatelj, potvrđuju i istraživanja. Stručnjaci sa Sveučilišta u Bristolu dokazali da su psi sposobni reagirati na niske razine šećera u krvi svojih vlasnika te ih spasiti od potencijalno smrtonosnog hipoglikemijskog napada. Osim toga, psi općenito pozitivno utječu na ljudsku psihu, a time i na zdravlje. Dokazano je i kako neke pasmine mogu predvidjeti epileptični napad ili nanjušiti tumor

Odlučio se za promjenu i udomio zanemarenog psa

Priča o Ericu O'Greyu koji je udomio psa Peetyja pokazuje kako se dobro dobrim vraća. Naime, Eric je imao dijabetes tipa 2, težio 154 kilograma, a lijekovi su ga koštali više od 1000 dolara mjesečno. Postao je povučen i izolirao se iz društva jer se osjećao jako nelagodno u društvu drugih ljudi. Nakon što je morao odgoditi let jer nije mogao zakopčati pojas na svom sjedalu u zrakoplovu, O'Grey je odlučio napraviti promjenu. Ta promjena je uključivala spašavanja psa Peety, koji je bio zanemaren i ostavljen sam u dvorištu.

Uz šetnje s psom i promjenu prehrane, izgubio je kilograme

"Peety je od situacije sličnoj mojoj, kada nije imao nijednog prijatelja i nije se nitko bavio s njime, došao do trenutka kada je postao ponosan pas.'', rekao je O'Grey. Dnevne šetnje s Peetyjem i bolja prehrana pomogli su O'Greyu izgubiti 63 kilograma. "Osim bezuvjetne ljubavi, Peety me naučio apsolutnoj lojalnosti", naveo je O'Grey.  Iako je Peety nažalost uginuo od tumora, O'Grey je udomio još jednog psa po imenu Jake, a s kojim planira trčati polumaraton..

''Zahvaljujući Petttyju, budim se svaki dan s težnjom da postanem najbolja osoba koja mogu biti", rekao je  O'Grey. "Razmišljajući o svemu što se dogodilo, pitam se tko je spasio koga? Jesam li ja spasio Peetyja ili je on spasio mene?", dodao je O'Grey.

Prepoznaj simptome dijabetesa na vrijeme!

Izvor videa: YouTube

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.