Psiha i seks 05. srpnja 2021.

Tužan, ali istinit razlog zašto odvažne i samostalne žene dugo ostaju slobodne

Tužan, ali istinit razlog zašto pametne žene dugo ostaju slobodne
Foto: shutterstock Općenito o ženama postoji stereotip da što su inteligentnije, to se manje daju kovati i manipulirati. Pretpostavka muškaraca bit će da su također arogantne, prepotentne i izazovne
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

"Dame, što ste pametnije, to ćete vjerojatnije biti same". Pa, u redu, ali zašto je to tako?

Za muškarce se u većini slučajeva vjeruje da su u osnovi gazde u vezama i da žele samo ženu koja će im biti podređena, a ne ravnopravna. Neki muškarci žele dobru domaćicu koja će uvijek poslušno ostajati kod kuće s djecom, dok on izlazi van i druži se s prijateljima.

Premda kažu kako putovanje kroz vrijeme nije moguće; čini se da smo se upravo vratili u pedesete. Općenito o ženama postoji stereotip da što su inteligentnije, to se manje daju kovati i manipulirati. Pretpostavka muškaraca bit će da su također arogantne, prepotentne i izazovne, prenosi  Your Tango.

Dok se ne pojavi onaj koji će za tebe raditi ovih 5 stvari radije ostani sama

Je li istina da pametne žene duže ostaju slobodne?

Vrlo moguće, da. Također, istina je da muškarci žele poslušnu i dobru ženicu, umjesto ravnopravne i samouvjerene partnerice. Dakle, možemo promijeniti frizuru, način odijevanja, šminku, pa donekle čak i ponašanje – ali visoki kvocijent inteligencije teško ćemo sakriti – a to je jedan od glavnih razloga zašto su natprosječno inteligentne cure često duže vremena solo. 

No, razumijemo da različiti dogovori djeluju na različite ljude i nema ništa loše u tome ako budeš mama kod kuće ili domaćica ako te to istinski veseli. Moguće je čak i pokrenuti vlastiti posao od kuće koji će omogućiti više slobode nego kod obavljanja tradicionalnog posla. Dakle, struktura veze je, naravno, specifična za svaki slučaj.

Sreca-Zena Možda te zanima... Možemo li biti solo i potpuno sretni? Psiha i seks

Pa, koji je pravi razlog zašto će pametnije žene duže ostati slobodne? "Pa, nemam članaka i statističkih podataka koji bi potkrijepili mišljenje, ali ono što imam jest iskustvo iz stvarnog života u razgovoru s inteligentnim ženama, kaže James Michael Sama za Your Tango.

 | Author: shutterstock Foto: shutterstock Previše neovisnosti može učiniti da se čovjek osjeća neželjenim i podcijenjenim. Muškarci znaju da ih ne trebamo, ali žele da ih želimo. Žene su danas odvažne, pametne i obrazovane - znaju što žele

Ambiciozni muškarac koji je siguran u sebe zapravo želi suprotno od žene čije ciljeve i snove može ugušiti zbog svojih. Želi ženu koja će u životu stajati uz njega, podržavajući ga u njegovim pothvatima kao što on podržava nju u njezinim. Inteligentne žene razumiju da ako žele stupiti u vezu to je zato što žele biti s nekim, a ne zato što trebaju biti s njim. Iz tog će se razloga zbližiti, biti međusobno nježniji jedni prema drugima i više cijeniti svog odabranika - jer su se spojili po izboru, a ne zbog potrebe. Muškarci žele ženu kojoj će biti potrebni i koja će istovremeno cijeniti njegovu želju da pokažu ono što muškarca čini muškarcem.

Udana, neudana, rastavljena ili sama: Fućkaš konvencije - samo budi svoja!

Male stvari poput otvaranja vrata ili uzimanja kaputa. Stvari poput brige da se osjeća sigurno i zaštićeno. Ne zato što ona to sama nije u stanju, već zato što joj on želi pokazati da mu je stalo. Ljepota ove kombinacije je u tome što omogućuje obojici partnera da žive samostalno, a da su i dalje emocionalno i romantično povezani.

Mentalitet "Ne trebam muškarca" ovdje nije rješenje

Previše neovisnosti može učiniti da se čovjek osjeća neželjenim i podcijenjenim. Muškarci znaju da ih ne trebamo, ali žele da ih želimo. Žene su danas odvažne, pametne i obrazovane - znaju što žele.  Nikada ne dopustite da vas netko natjera da osjećate da vas "previše sam pametna" ili "previše uspješna" čini nedostojnima ljubavi. Istina je, upravo je suprotno.

Možda te zanima... Zavođenje glasom: Je li boja tvog glasa razlog što si još solo? Psiha i seks

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.