Psiha i seks Seks i veze 31. siječnja 2018.

Treći "partner" u krevetu koji može uništiti tvoj ljubavni život!

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Jedan od razloga zašto kupujemo razne gadgete je i ostanak u kontaktu sa voljenima, obitelji i prijateljima. Međutim, zbog čega se onda, u ovo hi-tech doba, mnogi od nas osjećaju pomalo udaljeno od svojih boljih polovica? Odgovor možda leži u našim spavaćim sobama.

Što je prva stvar koju učiniš ujutro: okreneš se i poljubiš osobu koja leži do tebe ili dohvatiš svoj smartphone?

– Ali smartphone koristim kao budilicu – sigurno ti se odmah u glavi kristaliziralo opravdanje.

To je u redu, ali uzimanje telefona čim otvoriš oči znači i iskušenje: kad ti je već telefon u ruci zašto ne bi provjerila mailove, promijenila Facebook status ili provjerila vremensku prognozu? I to je to, nisini trepnuli, a već kasniš na posao i imaš vremena samo s vrata pozdraviti muža prije no što odjuriš. Toliko o brzom maženju prije doručka…

Treći partner u krevetu...

Neki stručnjaci kažu da bi krevet trebali koristiti samo za seks i spavanje, ali mnogi od nas inzistiraju da u krevet dovode i trećeg partnera: laptope, telefone ili tablete, a zbog takve distrakcije može splasnuti tvoj seksualni život.

Uzmimo televizor kao primjer. Ako misliš da je dobra ideja imati naviku gledati TV dok ste u krevetu, malo bolje razmisli. Jedno talijansko istraživanje otkrilo je da parovi koji imaju televizor u spavaćoj sobi vode ljubav upola manje puta nego parovi koji u spavaćoj sobi nemaju TV.

Vrcek3 Možda te zanima... Zamisli život bez mobitela... Eko Možda te zanima... Iskustvo čitateljice: 12 dana bez mobitela Psiha i seks

Veliki broj parova ionako teško pronalazi “pravo” vrijeme za seks, a kako će tek iskrsnuti prilika ako je muškarac prikovan za ekran, a ti opet petljaš po svojoj Facebook stranici?

Istraživanja pokazuju da četvrtina osoba šalje SMS-ove prije nego otiđu na spavanje, a više od trećine priznaje da nose laptop u krevet. Ne moraš biti genij da zaključiš da što više buljiš u ekran znači manje vremena za vođenje ljubavi. Možda svi ti gadgeti postaju korisni ako namjerno izbjegavaš intimne trenutke s partnerom, ali opet to i ne djeluje baš zrelo ako se od svojih problema skrivaš iza tehnologije.

Uvedi nova pravila

I kako onda povratiti onu intimu kad si već navikla svo slobodno vrijeme provoditi ispred televizije ili kompjutora? Jedan je način uvesti pravilo da “nema gadgeta iza 22 sata”. Jednostavno sve ugasi i razgovaraj sa svojim partnerom, ili bolje, “tipkaj” po njemu. Ako uistinu više voliš biti online nego razgovarati sa partnerom, potraži stručnu pomoć ili pronađi nekog drugog. Kada ti u krevetu preostane samo laptop za maženje, osjećat ćeš se jako usamljeno…

Provjerava li pak tvoj partner prečesto mobitel, u krevetu ili izvan njega, moglo bi se raditi o ozbiljnijem problemu pa provjeri jesi li u vezi s mikro - prevarantom. Ovdje su znakovi kako ga prepoznati.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.