Psiha i seks 08. veljače 2010.

Tajni kod ljubavi - besplatni seminar

Poljubac
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Imaš li dojam kako samo oko Valentinova cijeli svijet priča o ljubavi i odabiru dara za partnera? Smatraš li da ljubav ne znači samo sjetiti se osobe koju voliš na određeni dan? Tada spadaš u osobe koje žele učiti o ljubavi, ulagati u nju, upoznati sebe i svoje emocije, naučiti postići kvalitetniju vezu i u njoj pronaći zadovoljstvo

Upravo to je bila nit vodilja energetskog stručnjaka Damira Šketa da organizira seminar pod nazivom Tajni kod ljubavi. Seminar će se održati u Zagrebu, Rijeci i Splitu, a uvodno predavanje je za čitatelje Zdrave Krave besplatno.

Saznaj kakvu energiju imaš prema drevnom kineskom znanju i s kakvim se ljudima najbolje nadopunjuješ. Otkrij kako tvoja energija djeluje na enegriju tvog partnera i obrnuto. Ako su vaše energije kompatibilne, vaša veza će vam pomoći u osobnom rastu i napretku u svim područjima života. Formula sreće je nadohvat ruke. Seminar "Tajni kod ljubavi" u Zagrebu se održava 13. i 14. veljače, u Rijeci 20. i 21. veljače, a u Splitu 27. i 28. veljače, a uvodna predavanja u trajanju od 45 minuta su besplatna. Više informacija možeš dobiti na broju telefona: 01/ 61 92 120.

Ljubav je najbolja prevencija

Iz iskustva znamo da bez ljubavi nemamo snažnu inspiraciju i pravo zadovoljstvo. Također znamo da bez ljubavi nema kvalitetnih međuljudskih odnosa – obiteljskih, partnerskih, na kraju krajeva i poslovnih. No ono što nam je manje poznato jest da ljubav pozitivno djeluje na naše zdravlje i opći uspjeh u životu. A to je sada već znanstvena činjenica. Jedna od takvih studija nedavno je objavljena u američkom medicinskom časopisu Fiziologija i zdravlje. Pokazala je da skladan brak može smanjiti rizik od svih bolesti, uključujući rak, visok krvni tlak, srčane bolesti i gripu, do čak 40 posto!

Klikni i provjeri koliki je tvoj rizik od bolesti!

A sada se zapitajmo koliko vremena i energije trošimo da bismo se održali zdravima i sretnima – fitness, wellness, zdrava hrana, putovanja i godišnji odmori – a zaboravljamo na jedan vrlo bitan čimbenik – partnersku ljubav! Naš ljubavni partner mnogo je više od (budućeg) roditelja zajedničke djece ili seksualnog partnera. On je sastojak koji može potpuno promijeniti okus, miris i boju našeg života, to jest unaprijediti nas, naše zdravlje, zadovoljstvo, karijeru, novac, našu životnu realnost. Naravno, ako nas baš taj sastojak, kojeg smo sami odabrali, uistinu obogaćuje.

Problematična veza

Treći je scenarij problematična veza, za koju je vjerojatnost oko 18 posto – dvije od deset veza bit će takve. Odlikuju je nerazumijevanje i nesnošljivost, samo fizička, odnosno seksualna privlačnost. U takvoj vezi partneri djeluju veoma loše jedno na drugoga i one nisu dugog vijeka. Unaprijed su osuđene na prekid, nesuglasice, čak i zdravstvene probleme.

Takvih veza treba se kloniti. Kako ih prepoznati? Nastaju kao posljedica iznimne fizičke privlačnosti, a zatim se nastavljaju zbog neke "više sile" (nedostatak izbora, trudnoća, odluka treće osobe). Oba partnera nakon nekog vremena osjećaju nezadovoljstvo, no i dalje žele da veza uspije, ali takvi napori ne daju rezultate. Takva veza opstat će jedino zbog nekog neljubavnog, obično vrlo racionalnog razloga, što nikako nije preporučljivo.

Zanima te veza ljubavi i seksa i razlozi zbog kojih se neki ljudi upuštaju u prevare i afere?

Ljubavne veze većine parova u neutralnom su području u kojemu pravi potencijali partnera nisu iskorišteni.

Najčešće su neutralne veze

Drugi scenarij je neutralna veza. Vjerojatnost da ćeš se u njoj naći je 74 posto – takvih će biti sedam od deset. Odlikuju je razumijevanje i emotivna neutralnost. U takvoj vezi nema većeg ni pozitivnog ni negativnog međusobnog utjecaja. Partneri nisu velika potpora, inspiracija i zadovoljstvo jedan drugome. Životni rezultati koje ostvaruju u vezi ostaju nepromijenjeni jer "nema prave kemije".

U neutralnim vezama nakon nekog vremena javlja se izrazita želja za međusobnim razumijevanjem. Iako kod njih emocije nisu izražene, s druge strane partneri dijele mnogo zajedničkih interesa i ciljeva. Gledajući izvana, razumiju se, djeluju skladno, nema svađa ni očitog neslaganja. Nema baš nikakvog racionalnog razloga zašto to ne bi bila – idealna veza.

Ali na energetskoj razini nedostaje prava kompatibilnost, prava energetska potpora između partnera. Neutralna veza nema snažno pozitivno djelovanje i zato su rezultati takve veze vrlo prosječni. Prosječna ljubav, prosječna podrška, prosječan život.

Prouči praktične i zabavne savjete kojima možeš učvrstiti vezu i ponovno otkriti romantiku.

Razmjena energije partnera

Svaki čovjek ima jedinstvenu energiju. Baš zbog toga se toliko razlikujemo izgledom, karakterom, ponašanjem, talentima, zdravljem. Naša energija određuje sve to. No što se događa kada smo u vezi s nekom osobom, kada mnogo vremena provodimo zajedno, zajedno radimo i ispreplićemo se u mnogim područjima života?

Tada se slojevito i postupno izmjenjuje energija između partnera. Energija jedne osobe djeluje na drugu i obrnuto. Učinak nije trenutačan, ali je sveopći. Što smo emotivno bliskiji, izmjena energija je snažnija. Što je izmjena energija snažnija, snažniji je utjecaj druge osobe na naš život (zdravlje, sreću, posao, karijeru, novac).

Taj utjecaj događa se na suptilnoj razini i njega uglavnom nismo svjesni – ne možemo ga detektirati niti osjetiti, ali on itekako utječe na život obaju partnera.

Veza - eliksir

Općenito govoreći, u ljubavnom odnosu moguća su tri scenarija. Prvi je tzv. eliksir veza, za koju postoji vjerojatnost od otprilike 8 posto – jedna od deset veza bit će takva. Odlikuju je sklad, privlačnost i dobar odnos. U njoj oba partnera dobivaju. Osjećaju se dobro i jedno drugome generiraju pozitivne utjecaje u manjoj ili većoj mjeri, u svim ili nekim aspektima života (zdravlje, sreća, posao, novac).

To je idealna veza u kojoj se partneri međusobno podržavaju i stimuliraju jedan drugoga na rast. Takve nadopunjujuće energije u toj posebnoj kombinaciji postaju životni eliksir.

To se može primijetiti po pozitivnim sitnicama koje se počinju događati i jednom i drugom partneru. S lakoćom nalaze mjesto za parkiranje, stižu im poruke s dobrim vijestima i sl. Možda i nisu u stanju potpuno razumjeti partnera, ali imaju neke zajedničke prioritete. Ono što je bitnije od međusobnog razumijevanja jest spontano i prirodno ostvarivanje pozitivnih rezultata. Razumijevanje će doći s vremenom.

Zanima te kako pomoću Feng Shuija možeš utjecati na svoju ljubavnu vezu i koji su najbolji dani za ljubav u prvoj polovici 2010.?

Otkrij svoju ljubavnu energiju

Znanje o ljudskoj energiji, njezinoj kompatibilnosti i interakciji dolazi iz drevnog kineskog znanja I Chinga.
Knjiga promjena jedan je od najstarijih kineskih tekstova, a znanje koje je u njoj sadržano datira 2800 godina prije Krista. Knjiga govori o tome kako je priroda u stalnom pokretu te detaljno opisuje i obrazlaže te promjene – kojim redoslijedom dolaze, kako se ponavljaju.

Pet vrsta energije

Osim principa yin-yang, knjiga govori i o pet elemenata koji, pojednostavljeno rečeno, predstavljaju pet različitih vrsta energije. Drevni kineski mudraci su, ne bez razloga, tih pet energija nazvali – drvo, vatra, zemlja, metal i voda.

Prema tom učenju, sve što nas okružuje pripada jednoj od tih pet vrsta energija, uključujući i nas. No kakve to ima veze s ljubavi? Ljubav ima svoju formulu, baš kao što dobar kolač ima svoj recept. Ako znamo tajni recept, uvijek možemo napraviti izvrstan kolač. Ako ne znamo, onda nam se ponekad posreći, ali uglavnom ne. 

Želiš li napraviti uistinu vrhunski kolač potrudit ćeš se naći najbolji recept. Upravo je tako i s tvojom partnerskom vezom. Ako razumiješ što ona može učiniti za tebe i ako to uistinu želiš postići, prije nego što kreneš kupovati namirnice potreban ti je dobar recept.

Želiš li saznati kojm elementu po I Chingu pripadaš i slaže li se on s elementom tvog partnera, posjeti seminar "Tajni kod ljubavi".

Više info: www.nova-sol.hr

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.