Psiha i seks Seks i veze 25. ožujka 2020.

'Svoj prvi orgazam doživjela sam s 27 godina - uz pomoć vibratora'

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

"Bilo je toliko očito kada se dogodilo ,osjećaj zadovoljstva prostrujao je cijelim mojim tijelom i došlo je do 'eksplozije'."

"Nikad nisam bila otvorena za razgovor o seksu. Ne zato što sam odrasla misleći da je to sramotno ili pogrešno, već zato što to nikada nije bila tema o kojoj sam priča sa svojim roditeljima ili čak starijom sestrom", započela je svoje pismo anonimna čitateljica Women's Healtha koje ti prenosimo u cijelosti.

Po prirodi sam prilično introvertirana osoba, a seks je uvijek i bio najprivatnija stvar u mojem životu. Što bi moglo objasniti zašto, kada sam počela imati redovne seksualne odnose, nisam znala što bi se trebalo događati, odnosno što se nije događalo jer nisam o tome pričala s drugima, niti sama istraživala.

Ženski orgazam Možda te zanima... 12 savjeta slavne ginekologinje za što bolje seksualno iskustvo Psiha i seks

Pod tim mislim na orgazme. U ranim fakultetskim danima upoznala sam momka do kojeg mi je bilo zbilja stalo, ali nije me privlačio seksualno. Kada smo spavali zajedno, seks je bio u redu koliko sam ja znala i razumjela ga, ali nisam osjećala onu nevjerojatnu fizičku povezanost - nikad se nisam osjećala kao da ga želim ili da mi je potreban na takav način. Dio problema možda je bio moj slab seksualni nagon koji je možda bio nuspojava hipotireoze ili uzimanja tableta za kontracepciju.

Bez obzira na to, tijekom naše šestogodišnje veze, nikada nisam doživjela orgazam. Nisam mrzila seks, ali za mene je on predstavljao nešto kao zadatak, nešto što moram napraviti kako bi održala našu vezu 'živom'. Zbog toga, nisam baš imala ni želju za masturbacijom. Nisam smatrala da nešto propuštam time, a čak i kada mi je dečko kupio vibrator, nije mi puno pomogao. Dapače, dodatno me frustrirao jer sam sve više o tome počela razmišljati kao o zadatku, nečemu što moram.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

'Jesam li zadovoljna? Jesam li doživjela orgazam?'

'Premotajmo' dvije godine unaprijed i doći ćemo do trenutka u kojem sam upoznala svojeg sadašnjeg partnera. Na početku smo, naravno, bili samo prijatelji, ali kad smo se moj bivši partner i ja rastali, naš odnos postao je fizički.. brzo. On mi je otvorio oči u vezi toga što bi seks i kakav bi seks trebao biti. Znao je što radi i naša povezanost je bila jaka, doslovno nismo mogli skinuti ruke jedno s drugoga. Željela sam ga i još uvijek ga želim - na način koji ne mogu ni opisati.

Unatoč tomu, i unatoč činjenici da je seks s njim uvijek bio intenzivan i strastven, svakog puta kada bismo završili razmišljala samo jesam li zadovoljna, jesam li doživjela orgazam? Stvari koje je radio bile su zadovoljavajuće i uživala sam u njima i mislila sam da je to 'orgazam'. No, nekad sam i glumila, pretvarala se da sam doživjela 'jači orgazam' kako ne bih povrijedila njegove osjećaje.

Možda te zanima... 4 mala trika uz koja možeš otkriti partnerove seksualne fantazije Psiha i seks

Naravno, obzirom da sam jako zatvorena osoba, sve sam to zadržala za sebe. Odnosno, otprilike godinu dana kasnije, kada sam o seksu počela razgovarati s dvoje svojih najbližih i vrlo otvorenih prijatelja i kada sam im rekla da nakon sedam godina poprilično redovnog seksa ja i dalje nisam bila sigurna jesam li doživjela orgazam ili ne, potaknuli su me da ponovno probam vibrator.

Rekla sam svojem dečku da želim kupiti jedan i da želim da ga isprobamo zajedno, nešto novo što će 'razbiti' našu rutinu. Nije mu smetalo, kao što sam i očekivala, ali kako on ne bi shvatio da baš i ne znam što radim kada je u pitanju samozadovoljavanje, odlučila sam ga nekoliko puta sama isprobati.

'U mojem tijelu došlo je do eksplozije'

Onda se dogodilo. Uz pomoć malenog bullet vibratora doživjela sam svoj prvi orgazam. Bilo je toliko očito kada se dogodilo - osjećaj zadovoljstva prostrujao je cijelim mojim tijelom i došlo je do 'eksplozije' u njemu. U tom trenutku shvatila sam što sam propustila tijekom godina. Bio je to čudan osjećaj, pomalo 'prljav'.

Najveći problem bilo je kako da to kažem svojem dečku. Priznati mu značilo je izdati samu sebi i reći da sam glumila orgazme nekoliko puta i to će ga zasigurno povrijediti, ali također sam mu željela reći istinu jer sam upravo s njim željela doživjeti isto.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Nakon nekoliko tjedana u kojima sam razmišljala o tome kako započeti tu temu, konačno sam mu odlučila reći jedne večeri nakon što smo vodili ljubav. Poslušao me je i bio je drag, ali vidjela sam da je povrijeđen. Prošlo je neko vrijeme, a mi smo sve manje vodili ljubav, a kada smo to i odlučili napraviti osjećaj je bio drugačiji. Mislim da je problem bio u tome što se on osjećao kao da radi nešto krivo, njegovo samopouzdanje je bilo poljuljano. Objasnila sam mu da i dalje uživam u seksu s njim, a nakon nekoliko 'čudnih i neugodnih' razgovora kasnije odlučili smo ponovno dati šansu vibratoru.

Prvi put kad smo ga koristili nisam doživjela orgazam, jer smo još uvijek pokušavali pronaći što mi točno odgovara, ali drugi put jesam. Sada ga više ne koristimo toliko često, s vremena na vrijeme, niti jedno od nas ne želi se oslanjati na njega. Naš seksualni život ponovno se vratio na način kakav je bio i prije i to mi je donijelo veliko olakšanje. Emocionalna veza koju imam sa svojim partnerom daleko mi je važnija od one seksualne.

Ponekad samostalno koristim vibrator i do sad sam naučila što mi točno odgovara i mogu postići orgazam puno brže i intenzivnije nego prije, što mi pomaže i kada sam u krevetu s dečkom. Trenutno sam zahvalna na svojoj vezi, ali i vibratoru koji su mi omogućili da budem više u kontaktu s vlastitim tijelom i sa svojim seksualnim potrebama. Seks i orgazmi su intimni, ali nema ništa poput otvorenosti i iskrenosti koju možeš i trebaš imati sa svojim partnerom. Oslobodi se, otvori svoj svijet i vidjet ćeš potpuno nove načine, ne samo vezane uz seksualnost.

Možda te zanima... Muškarci, seks i veze: Terapeutkinja donosi odgovore na najtraženija pitanja Psiha i seks Možda te zanima... 8 koraka za romantični seks o kojem mnoge žene maštaju Psiha i seks

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.