Psiha i seks Moje emocije 05. lipnja 2020.

Svi znakovi će iskusiti današnju pomrčinu Mjeseca, a dva posebno

Pun mjesec
Foto: shutterstock Večeras je puni super Mjesec koji se naziva i ružičastim Mjesecom jer se pojavljuje u doba cvata
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Danas 5. lipnja je pun Mjesec i ujedno njegova pomrčina u Strijelcu. Iako bi mogla biti pomalo nemirna, mogla bi dobiti nadahnuće za učenje novih stvari. Pun Mjesec u Strijelcu utječe na sve horoskopske znakove, ali Blizanci i Strijelci će najviše osjetiti njegov utjecaj.

Uvijek postoji nešto novo za naučiti, a toga ćeš sada biti naglašeno svjesna, zahvaljujući punom Mjesecu i pomrčini Mjeseca u znaku Strijelca. Osim na učenje ovaj puni Mjesec potaknut će te i da budeš najbolja verzija sebe, objasnila je astrologinja  Donna Page za Women's Health.

Pomrčina Mjeseca nastaje kada je Mjesec pun, a stožac Zemljine sjene udaljen je najviše 11° od jednoga Mjesečevog čvora. Kako Zemljina sjena tim područjem prolazi svakih 21 do 22 dana, a uštap se ponavlja svakih 29.53 dana, u jednoj godini mogu biti najviše 3 pomrčine Mjeseca, a nekih se godina ne dogodi ni jedna. Površina Zemljine sjene nekoliko je puta veća od površine Mjeseca, pa Mjesec može kroz sjenu prolaziti do 1 sat 47 minuta.

 
 

Pomrčine Mjeseca signaliziraju da je vrijeme da se napravi korak unatrag i razmisli, kaže Page. Ova pomrčina natjerat će te da razmišljaš o onome što ne znaš i pitaš se što bi trebala znati. To se može odnositi na sva područja tvog života od toga da poželiš naučiti napraviti savršeno prozračnu kremu za kolače do stjecanja novih vještina koje bi tvoju karijeru trebale katapultirati u neslućene visine. Što se tiče odnosa, mogla bi se odlučiti na ozbiljne razgovore s partnerom o tome što oboje možete učiniti kako biste bili dodatno produbili i učvrstili svoj odnos.


U isto vrijeme, Mars, planet djelovanja, donijet će malo napetosti. Možda ćeš se trebati više potruditi kako bi naučila nešto novo ili donijela odluku čemu bi trebala dati prednost. Vladat će energija koja u ljude unosi nemir, nećeš znati želiš li biti s prijateljima ili želiš putovati ili samo otići na pivo. U svakom slučaju život ovih dana nije potpuno lak. Utjecaj pomrčine osjetit će svi znakovi, a najviše Blizanci i Strijelci.

 
 

Unatoč činjenici što postoji napetost povezana s ovim punim Mjesecom to zaista može dovesti do dobrih stvari. Taj nemir koji trenutno osjećaš shvati kao upozorenje da trebaš razmišljati izvan okvira, a dobro će ti doći i razgovori s prijateljima. Ukratko potrudi se oko onoga što možeš promijeniti i ne usmjeravaj pažnju na ono što ti nedostaje.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.