Psiha i seks 09. svibnja 2016.

Zajedničko pranje suđa kao afrodizijak?

Čišćenje-Muž-Žena
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Uvjerenje da neki poslovi za posljedicu imaju više seksualne privlačnosti za pojedine stručnjake je nedovoljno utemeljeno. Naš stav o tome što su tipično muški i tipično ženski poslovi relativno je nov. Čak i ako muškarci koji više obavljaju muške poslove u kući češće vode ljubav s partnericom od onih koji se više bave ženskim poslovima u obitelji, ta razlika je minorna. Ipak, učestalost seksualnih odnosa nije najbolje mjerilo kvalitete veze

Obiteljske obveze samo su jedan, iako možda najočitiji pokazatelj ravnopravnog udjela partnera u zajedničkom životu za kojim teži većina modernih parova. No, puno je važnije međusobno poštovanje i čije potrebe imaju prioritet u odnosu na konkretnu situaciju.

Kućanske obveze ne umanjuju ljubav u vezi nego je jačaju

Mnogi stručnjaci tvrde da kućanske/obiteljske obveze nemaju nikakve veze sa seksualnom željom. Evolucijski gledano, ne postoji prirodna podjela obveza koja je toliko duboko ukorijenjena u ljudskoj prirodi da bi utjecala na libido. Model braka u kojem je muškarac hranitelj obitelji bila je tvorevina 19. stoljeća. No, takav model zaživio je tek nekoliko desetljeća 20. stoljeća, i to  uglavnom među populacijom više socijalne klase.

Emotivni i bračni odnosi nisu jednostavna računica, prema kojoj više posla u kući rezultira rjeđim seksualnim odnosima. Kućanske obveze ne umanjuju ljubav u vezi nego je jačaju. Objašnjenje za to krajnje je jednostavno. Vrijeme provedeno u zajedničkim aktivnostima obogaćuje vezu i daje više energije za seks. No, to nije zbog toga što se poslovi doživljavaju kao seksualni stimulans, već zajednički duh i trud djeluju poput afrodizijaka.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.