Psiha i seks Moje emocije 29. studenoga 2016.

Stop nasilju nad ženama: Devet znakova da je tvoj partner nasilnik

Ljubomora1
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

U dobrom odnosu trebaš biti sretna, ispunjena, radosna. Trebate poticati jedno drugo da budete bolji ljudi i ostvarujete ono što želite u životu. Ove godine u Hrvatskoj su 17 odraslih žena i jednu djevojčicu ubili njihovi muževi, partneri, bivši partneri, očevi. Najmlađa među njima imala je samo 4 godine. Ubijena je zajedno sa svojom majkom.

Loš odnos znači da ti netko nameće osjećaj da:

  • nisi dovoljno dobra
  • stalno griješiš u nečemu
  • često se osjećaš krivom
  • provodiš previše vremena s drugim ljudima
  • ne trebaš raditi što ti želiš

Formula za sretan partnerski odnos

Nerijetko smo svjedoci da je ženi njezin životni izbor smrtna presuda. Da hrvatsko i regionalno društvo treba biti osvještenije i kazne strože za nasilje nad ženama i obiteljsko nasilje nedvojbeno je, ali i same možete učiniti puno. Nije lako prepoznati nasilnika. Ali znakovi uvijek postoje. Razmisli u što se upuštate i napusti taj brod ako imalo sumnjaš u to da bi sutra mogla postati žrtva nasilja. Jer što dulje budeš ostajala, to će ti teže biti izaći iz lošeg odnosa. Također, važno je znati da nikad nije kasno.

Klikni i pročitaj ostatak teksta

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.