Psiha i seks Moje emocije 27. studenoga 2020.

Što znači biti beznadno romantičan i pet znakova prepoznavanja

Foto: shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Beznadni romantičari vjeruju u sudbinu i pravu ljubav Vjeruju u bajke. To je u redu s tim da postoji razlika između beznadnog romantičara i romantičara s nadom.

Beznadni romantičari vjeruju u bajke i u ono kako one završavaju "... i živjeli su sretno do kraja života". Za razliku od njega romantičar s nadom vjeruje da je moguće izgraditi zdrav i snažan partnerski odnos u kojem oba partnera mogu živjeti sretno do kraja života. Romantičari s nadom ne prepuštaju sve sudbini nego kormilare svojim ljubavnim životom i to ih ne čine manje osjećajnim nego mudrim, a rezultat je sretna veza, piše Your Tango.

Znakovi koji upućuju na romantičara s nadom

Optimistična si kad je ljubav u pitanju

Uzbuđeni su zbog prvog spoja jer vole upoznavati nove osobe i to vide kao početak avanture. Vesele se izlascima jer su svjesni da se u jednoj noći svašta može dogoditi. Znaju koliko vrijede i žele nekoga tko će uložiti vrijeme i energiju u vezu. Ako se ne pojavi takva osoba, oni čekaju.

Njihova je ljubav intenzivna, ali postojana

Oni nisu samo sjajni partneri, oni su i sjajni prijatelji. Posvećeni su i strastveni, posebno sa svojim romantičnim partnerima i ne koriste svoju ljubav kao oblik manipulacije ili kao rezultat promjena raspoloženja. Romantičar s nadom pojavit će se onda kada kaže, a ta ih dosljednost čini sjajnim partnerima.

Možda te zanima... Jedan muškarac nabrojao je 9 razloga zbog kojih je 'lud' za svojom partnericom Psiha i seks

Vjeruju da će ljubav naći svoj put

Čak i kad se suoče s onim što izgleda kao nepremostivo, mogu zamisliti pozitivan ishod, a to je lijepa osobina. Tvoj romantični prijatelj s nadom neumorno će raditi na rješavanju problema i bit će uz tebe čak i kad su teška vremena. Osim toga spremni su uložiti trud kako bi veza uspjela.

Ne trebaju velike geste da bi se osjećali voljeno i poštovano

I dok beznadni romantici čekaju da vide na obzoru princa u sjajnom oklopu kako dolazi jašući na rasnom konju, dotle romantici s nadom  prepoznaju svoga princa ili princezu preobučenog recimo u majicu i traperice kako dolazi s biciklom. Njima su poklonjene tople čarape u hladnom zimskom danu ekvivalent buketu od stotinu ruža. To je tako jer romantici s nadom slušaju svoje srce, a ne um koji stvara naučene predodžbe kako bi ljubav trebala izgledati.

Možda te zanima... 9 stvari koje privlače suprotni spol poput magneta Psiha i seks

Ne boje se promjena u vezi

Sve veze se mijenjaju i beznadni romantici će partnerovu nemarnost oko nekih stvari prepoznati kao kraj ljubavi, dok će romantici s nadom u tome vidjeti evoluciju veze.

 

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.