Psiha i seks 04. svibnja 2016.

Formula za sretan partnerski odnos

Thinkstockphotos-450074831
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Pedeset posto slobodnog vremena potrebno je posvetiti partneru, trideset posto treba odvojiti za prijatelje i dvadeset posto za sebe. To je formula koja će osigurati zdrav i uspješan odnos u kojem će svi biti zadovoljni. Ne oslanjaj se na muškarca kao jedini izvor tvoje sreće

Budi svoja

Vrijeme koje provodite zajedno za tebe je neprocjenjivo. Kako bi faza "medenog mjeseca" potrajala što dulje važno je da ne izgubiš sebe. To ne znači da ne smiješ pokazivati osjećaje i uživati u svakom zajedničkom trenutku, ali ipak zadrži poneku tajnu za sebe, provodi vrijeme s prijateljima i ne odriči se stvari koje voliš zbog partnera.

Izbjegavaj SMS poruke

Iako se u današnje vrijeme na početku veze značajan dio komunikacije odvija putem SMS poruka, njih zapravo treba izbjegavati, jer iako su sitne svađe i rasprave dio svakog zdravog odnosa, komunikacija putem SMS-a može uzrokovati više nesuglasica i pogrešnog razumijevanja. Ako imaš o čemu raspravljati s partnerom učini to putem telefona ili u četiri oka, a ako ti to predstavlja problem, to je siguran znak da si u vezi s pogrešnom osobom ili da nisi spremna za vezu. Kompromis je sastavni dio svake dobre veze  pritom je bitno da ostaneš svoja i da ne popuštate često. Ako pristaješ na sve što partner želi, stvaraš loše temelje za buduće rasprave.

Šutnja može biti pogrešno protumačena

Ne uspoređuj bivšeg i sadašnjeg partnera. Možda ćeš pomisliti da tvoj sadašnji partner želi čuti kako je bolji ljubavnik od bivšeg, ali razgovor o bivšem vrlo je nesiguran način da mu uputiš kompliment. Objasni mu svoje granice. Ženama je često neugodno na početku veze otvoreno reći što im se sviđa u vezi ili seksu, a što ne. Ipak, tvoju šutnju partner može protumačiti kao nezainteresiranost. Nastavi biti sretna i neovisna žena. Ovo je prvi uvjet za uspjeh veze. Ti trebaš biti to što jesi, sretna i zadovoljna i uz to i zaljubljena žena. Ne oslanjaj se na muškarca kao jedini izvor tvoje sreće.

Vježbanje povećava seksualnu želju, doznaj više.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.