Psiha i seks 14. travnja 2016.

Koliko bi seks trebao trajati?

Seks-Par_1
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Stalno slušaš priče o seksu koji traje manje od minute ili poznaješ osobe koje neprestano spominju seksualni odnos koji traje satima. Osim što ti nije jasno od kuda tim ljudima tolika izdržljivost, pitaš se koliko bi zapravo seks trebao trajati. Znanost je pronašla odgovor na to pitanje. Naime, jedan psiholog je proučio koliko dugo traje seksualni odnos kod heteroseksualnih parova

Definirajući "seks" kao vrijeme od penetracije do ejakulacije, psiholog dr Brendan Zietsch sa Sveučilišta u Queenslandu dogovorio je s 500 parova iz cijelog svijeta da tijekom razdoblja od četiri tjedna mjere vrijeme od početka do kraja seksa te dokumentiraju koliko je točno trajao.

Prvi seks, koji je najveći strah kod muškaraca?

Parovi iz Turske imaju najkraći seksualni odnos

A rezultati su, jednom riječju, raznoliki. Trajanje seksualnog odnosa se proteže od 33 sekunde do 44 minuta. Doktor Zietsch je prema podacima koji su dobiveni od parova izračunao prosjek te se ispostavilo kako je riječ o vremenu od 5,4 minute.

Zanimljivo je kako je istraživanje pokazalo da se podaci koje su parovi dostavili razlikuju ovisno o državi, podneblju u kojem žive. To i dokazuju podaci iz Turske jer kod parova iz te države prosječno trajanje seksualnog odnosa je znatno kraće od 3,7 minuta. Podaci pokazuju kako su godine također jedan od faktora, a kod mlađih parova seks traje duže.

Saznaj zašto postizanje orgazma ovisi o anatomiji!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.