Psiha i seks 17. ožujka 2016.

Seks pomirenja - da ili ne?

Par_16
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Stručnjaci tvrde da je seks nakon svađe uobičajen način rješavanja sukoba među partnerima. Dok neki vjeruju da je on zdrav i da preostala ljutnja može dodatno “začiniti” seksualni život para, drugi tvrde da je to samo disfunkcionalno ponašanje. Evo nekoliko razloga zašto je seks pomirenja ipak dobar

Probuđene strasti

  • Seks pomirenja može biti jednako strastven kao seks na početku veze.
  • "Za vrijeme seksa pomirenja oba partnera su ranjivija", kaže dr. Diana Kirschner, seksualna terapeutkinja i psihologinja. "Kad su partneri tako intimni, veća je vjerojatnost da će imati snažan orgazam, koji oslobađa oksitocin, hormon koji stvara fiziološki mehanizam povezivanja s partnerom."
  • Adrenalin u tvom tijelu izaziva u mozgu iste reakcije kao i seksualno uzbuđenje. Vrlo je tanka linija između ljutnje i seksualnog uzbuđenja. Za neke je suzdržavanje od agresije, baš kao seksualna frustracija – mora se "izbaciti".
  • Svađa djeluje kao malo natjecanje između partnera. Ona vas dovodi u stanje pripravnosti za neku fizičku aktivnost. Dakle, izvrsno je to što se prvo posvađate, a zatim fizički povežete i sve izbacite iz sebe kroz strastveni seks.
  • Poslije seksa oboje ćete zaboravit zbog čega ste se uopće posvađali. Dakle, ako znaš da si pogriješila, strastveni seks mogao bi mu odvući pažnju dovoljno dugo da zaboravi na sve.

Doznaj što su muškarci pogrešno naučili o seksu.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.