Psiha i seks 29. ožujka 2016.

Postizanje orgazma ovisi o anatomiji

Žena_Orgazam
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Poznato je kako mnoge žene imaju problema s dostizanjem vrhunca u seksu, a ponekad i o vrsti seks poze ovisi hoće li biti postignut orgazam. Studija predstavljena u časopisu ”The Journal of Sexual Medicine” otkriva da postoje stanovite anatomske razlike između žena koje teže doživljavaju vrhunac i onih koje su uspješnije u tome. Naime, kod velikog broja ispitanica iz prve grupe klitoris je nešto udaljeniji od vaginalnog otvora.

Žene koje imaju dužu C-točku više uživaju ''gore''

Autori studije taj međuprostor između klitorisa i vagine nazivaju C-točka i objašnjavaju da, što je C-točka kraća, veća je vjerojatnost da će penis prilikom penetracije stimulirati klitoris, te omogućiti brži klimaks. Ukoliko je C-točka duža, utoliko klitoris ne dobiva izravnu stimulaciju, te je stoga važno isprobati različite poze u potrazi za onom u kojoj će stimulacija klitorisa biti optimalna. Žene koje imaju dužu C-točku više će uživati u pozi u kojoj su one ”gore” ili su ”na sve četiri”, koristeći pritom ruku ili vibrator za dodatnu stimulaciju, savjetuju stručnjaci u spomenutoj studiji.

Otkrij 6 seks igrica koje još nisi isprobala!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.