Psiha i seks Seks i veze 28. rujna 2019.

Koliko puta dnevno žene razmišljaju o seksu, a koliko muškarci?

Seks-Partneri
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Muškarci dnevno pomisle na seks oko 32 puta, odnosno svakih 28 minuta. Žene gotovo dvostruko manje razmišljaju o tome, odnosno svaku 51 minutu. Posljednje istraživanje pokazalo je da žene imaju “erotske misli” u prosjeku oko 18 puta na dan, ako spavaju osam sati.

Psiholozi sa Sveučilišta Ohio pitali su sudionike istraživanja starosti od 18 do 25 godina da zapišu svaki put kada pomisle na seks, hranu i spavanje, svakog dana. 

Psiholozi istražili: što o tebi govori ako se družiš s bivšim?

Koliko u prosjeku žene, a koliko muškarci razmišljaju o seksu, hrani i spavanju

Djevojka koja je odnijela “pobjedu” pomislila je na seks čak 140 puta tijekom jednog dana, odnosno na svakih sedam minuta. U prosjeku, dame su o hrani razmišljale oko 15, a o spavanju 13 puta dnevno. Kada bi dečki zaista imali seksualne misli svakih sedam sekundi, kako se mislilo, to bi značilo da čak 514 puta u toku dana pomisle na odnose. O hrani su muškarci razmišljali 25 puta, a o spavanju svakih 33 minuta u toku dana.

Zaključak istraživanja na osnovu dobivenih rezultata jest da su muškarci više usredotočeni na svoje fizičke potrebe, uključujući i seks, nego što je to slučaj sa ženama. Međutim, stručnjaci ne isključuju ni mogućnost da djevojke, zbog pritiska u društvu, nisu baš svaki put zapisale kada su pomislile na seks. 

Ženama je seks tek na 7. mjestu prioriteta!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.