Psiha i seks Seks i veze 15. rujna 2018.

Razvod: razlozi većine muškaraca

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Muškarci koji ne rade puno radno vrijeme češće se rastaju, otkrila je Alexandra Killewald, profesorica na američkom Sveučilištu Harvard u svojem novom istraživanju pod nazivom “Novac, posao i bračna stabilnost”.

Muškarci koji ne rade puno radno vrijeme češće se rastaju, a razlog tome su neispunjena očekivanja koja postoje i kod muškarca i kod žena zbog kojih dolazi do čestih svađa što na kraju rezultira razvodom.

Brak-M Možda te zanima... Jedna žena objasnila je zašto se ljudi razvode, a 'internet se složio s njom' Psiha i seks Razvod braka Možda te zanima... Razvod braka: Psiholog otkriva 4 najčešća uzroka Psiha i seks

Razvod braka kao štetna posljedica u brakovima gdje muškarci ne rade puno radno vrijeme javlja se zato što kod muškarca ili žene u braku postoje očekivanja koja nisu zadovoljena.

 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Muškarac još uvijek hranitelj obitelji?

Naime, ako muškarac sam od sebe očekuje da će raditi puno radno vrijeme, a ne radi, on postane depresivan, počne piti ili radi nešto drugo što ugrožava brak.

"Ako žena od njega očekuje da radi puno radno vrijeme, a on ne radi, žena će to vidjeti kao signal koji joj govori da on nije dobar muž", objašnjava Killewald. Svojim istraživanjem potvrdila je i da još postoji norma u kojoj je muž hranitelj obitelji. 

Razvod braka: Psiholog otkriva 4 najčešća uzroka

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.