Psiha i seks Moje emocije 15. srpnja 2019.

Pun Mjesec u Jarcu donosi promjene u ljubavnim odnosima

Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Puni mjesec 16. srpnja bit će u znaku Jarca, što bi moglo dovesti do promjena na području ljubavnih odnosa. Očekuje se da će ovaj puni mjesec biti super moćan, a budući da je u Jarcu te posljednja pomrčina Mjeseca ove godine to ga čini važnim astrološkim datumom.

Bez obzira na tvoj horoskopski znak, ovaj puni Mjesec može uzrokovati promjene nakon kojih više neće biti povratka, tako da je pravo vrijeme za otpuštanje i mijenjanje stvari. Ovaj puni Mjesec Sjevernoamerički Indijanci zvali su "Buck Moon" (buck = mužjak) jer su mužjaci jelena u to vrijeme odbacivali rogove i počinjali su im rasti novi. Ova snažna slika sugerira vrijeme za promjene i rast, pa ako je i tebi potrebna promjena ovo je idealno vrijeme da nešto poduzmeš. Slobodni bi mogli pronaći novu ljubav, a oni u vezi mogli bi se osloboditi nekih loših obrazaca i započeti neko bolje razdoblje u životu.

Horoskop i bolesti Možda te zanima... Koji organ je slaba točka svakog horoskopskog znaka? Psiha i seks

Općenito, vrijeme punog Mjeseca idealno je za raščišćavanje negativnih ili neželjenih obrazaca i energija. Neki to smatraju vremenom čišćenja. Ako se otvore stare rane ili emocije, to znači da je vrijeme za čišćenje. Uzmi ovo kao dobar znak da je iscjeljenje moguće i da se događa. To bi mogla biti promjena koju želiš.

Puni Mjesec donosi dublje uvide, pa primjerice ako te netko povrijedio ili te zbunjivalo njegovo ili njezino ponašanje, nova razina razumijevanja mogla bi ti omogućiti da otpustiš taj obrazac i kreneš dalje. Tako ćeš izliječiti svoje srce. 

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock Jedan od prvih ljudi koji je potegao pitanje o vezi između menstruacije i Mjeseca bio je nitko drugi nego Charles Darwin, koji je uočio vezu između duljine menstrualnog ciklusa i lunarnog ciklusa

 

Dok je Sunce u Raku, možeš osjetiti potrebu za pauzom ili povlačenjem. Možda će ti biti potrebna veća udobnost i osjećat ćeš potrebu da se više brineš o sebi. Također bi mogla biti izraženija intuicija pa joj se prepusti. S druge strane, Mjesec je u znaku Jarca koji se bavi poslovanjem, radom, organizacijom, upravljanjem i suočavanjem sa stvarnim svijetom. Ovo je vrijeme za preuzimanje odgovornosti za sebe, što se dobro slaže s potrebom Raka za većom brigom o sebi. Mogla bi imati potrebu da iznosiš svoju istinu, ali pazi da ne pališ mostove iza sebe. Promisli prije nego nešto kažeš jer bi mogla požaliti, ostani uzemljena.

Horoskop Možda te zanima... Otkrivamo kako horoskopski znakovi podnose ljeto i vrućinu Psiha i seks

Dvije jednostavne vježbe za uzemljenje

Duboko disanje: Sjedni na udobno, mirno i zaštićeno mjesto. Zatvori oči, zatim diši polako i duboko kroz nos. Budi svjesna da si napunila pluća. Zatim polako izdahni kroz usta. Ponovi ovaj ciklus pet puta i tvoja će se energija povećat i bit ćeš spremnija  za donošenje dobrih odluka.

Vizualizacija za uzemljenje: Ponovno sjedni udobno na sigurnom mjestu i zatvori oči. Duboko diši kako bi se opustila, onda zamisli korijen stabla koji raste prema dolje od baze tvoje kralježnice prema zemlji. Ta energija se probija kroz pod sve do utrobe Zemlje.   Sada si čvrsto povezana sa zemljom i možeš dopustiti zemaljskoj energiji da se vrati u tvoje tijelo radi iscjeljenja i rasta. Osjećat ćeš se sigurnije, utemeljenije i spremnije te ćeš djelovati s više mudrosti.

Obje ove vježbe pomoći će ti da ustaneš uravnotežena za vrijeme punog Mjeseca i da izbjegneš upijanje turbulentnih emocija drugih ljudi.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.