Psiha i seks Moje emocije 20. rujna 2017.

Osjećaš se bezvrijedno? Pročitaj ovu priču!

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Često u životu, bivamo zgaženi, zgužvani, padnemo na zemlju u prljavštinu zbog odluka koje donosimo i okolnosti koje se nađu na našim životnim putevima. Osjećamo se kao da smo bezvrijedni.

Poznati govornik započeo je svoj seminar tako što je podigao novčanicu u iznosu od 20 dolara. I u sobi s 200 ljudi, upitao je:

“Tko bi želio ovu novčanicu od 20 dolara?”
Ruke su počele dizati.
Zatim je govornik nadodao: “Dat ću nekome od vas ovu novčanicu, ali dozvolite mi da prvo nešto učinim" – zgužvao je novčanicu.
Potom je upitao: “Tko i dalje želi ovu novčanicu?”
Ipak, ruke su i dalje bile gore u zraku.

Možda te zanima... Kako podići samopouzdanje i obraniti se od napada? Fitness

“Pa”, nastavio je: “Što, ako učinim ovo?” I spustio je novčanicu na pod i zgazio ju cipelom.

Podigao je novčanicu s poda, sada svu zgužvanu i prljavu. “Ima li netko da i dalje želi ovu novčanicu?” Ipak, ruke su se podigle.

"Prijatelji moji, svi ste sada naučili vrlo vrijednu lekciju. I bez obzira to što sam učinio s novcem, vi ste ga i dalje željeli, jer to nije smanjilo njegovu vrijednost."

Dijeta-Samopouzdanje Možda te zanima... Dijeta koja vraća samopouzdanje Dijeta

Često u životu, bivamo zgaženi, zgužvani, padnemo na zemlju u prljavštinu zbog odluka koje donosimo i okolnosti koje se nađu na našim životnim putevima. Osjećamo se kao da smo bezvrijedni. Ali bez obzira što se dogodilo ili što će se dogoditi, nikada nećeš izgubiti svoju vrijednost. Ti ste posebna – i to nemoj nikada zaboraviti!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.