Fitness Blic vježbe 21. ožujka 2017.

Kako podići samopouzdanje i obraniti se od napada?

Foto: PR
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Krav Maga je moderan sustav samoobrane namijenjen muškarcima, ženama i djeci. Praktična metoda borbe koja obučava kako izbjeći, spriječiti i razriješiti bilo koju vrstu napada laka je za učenje i pamćenje, što nam je potvrdio i Marijan Škiljić, glavni instruktor Krav Mage Hrvatska.

O ovoj iznimno zanimljivoj borilačkoj vještini razgovarali smo sa Marijanom Škiljićem, glavnim instruktorom Krav Mage Hrvatska, specijalistom zaštite osoba i Krav Maga Expertom.

 | Author: PR Foto: PR

S ciljem popularizacije Krav Mage u Hrvatskoj, Marijan Škiljić je nedavno surađivao i s Reebokom, gdje je u sklopu ReebokXchallenge treninga 11. ožujka održao probni trening Krav Mage, za kojeg ima samo riječi hvale:

"Možemo reći da smo izrazito zadovoljni kako samim događajem u City centru, tako i općenito suradnjom s Rebookom na projektu XChallenge. Na samom događaju okupio se veći broj ljudi, a dio njih odlučio se i na probni Krav Maga trening. Na probnom treningu posjetitelji su mogli isprobati osnove Krav Maga sustava, te upoznati neke specifičnosti."

Krav Maga je prilagođena svima

Možda misliš da su dob ili spol ograničavajući faktori, ali Škiljić uvjerava da nije tako: "Krav Maga treninzi su pogodni za sve, bez obzira na spol, dob i predznanje. Naravno, treninzi za djecu razlikuju se od treninga za odrasle jer su prvenstveno usmjereni na razvoj opće motorike, brzine, agilnosti, koordinacije, a kako dijete sazrijeva, tako se sve više uključuju tehnike i taktička postupanja u slučaju napada ili potencijalno opasnih situacija."

Zašto i ti trebaš isprobati Krav Magu?

 | Author: PR Foto: PR

Krav Maga je više od samoobrane. To je cjeloviti sustav, koji podučava mnogo više od same tehnike samoobrane: "Krav Maga je cjelovit sustav samoobrane, koji nas uči kako uočiti, izbjeći ili razriješiti bilo koju vrstu napada odnosno nasilja. Naravno kada govorimo o samoobrani, uglavnom mislimo na same tehnike samoobrane, ali bitna prednost Krav Maga sustava je u toj cjelovitosti. To znači da Krav Maga sustav educira polaznike kako prepoznati potencijalno opasne situacije, kako se postaviti u određenim situacijama, da probamo izbjeći sam napada ukoliko je to moguće i naravno da pravilno i pravovremeno reagiramo kada do samog napada dođe", objašnjava Škiljić.

Super razlozi zašto moraš isprobati CrossFit

Koncept treninga

"Kada govorimo o konceptu samih treninga , onda možemo naglasiti da nam Krav Maga daje cjelovit odgovor na nasilne situacije", tumači Škiljić.
Kada se nađemo u potencijalno opasnim situacijama, imamo dva problema: "Prvi problem su nam vanjski faktori, odnosno napadač, možda skučeni prostor, smanjena vidljivost ili skliska podloga. Drugi problem su unutarnji faktori, odnosno mi sami. To znači da svatko od nas drugačije reagira pod stresom i da se često događa da naše reakcije nisu adekvatne."
 
"Krav Maga je specifična upravo po tome što djeluje na vanjske i unutarnje faktore i osim samih tehnika i taktičkog postupanja, polaznici podižu razinu samopouzdanja i bolje kontroliraju sami sebe, što je često i presudan faktor u stresnim situacijama.  Ukoliko želiš unijeti zdrave navike u svoj život i razmišljaš o nekom obliku tjelesne aktivnosti, možeš isprobati Krav Maga trening na jednoj od 40-ak lokacija u Hrvatskoj", poziva Škiljić.
 

ReebokXchallenge - Before & After

Treći u nizu ReebokXchallenge treninga održat će se 8. travnja u parku Maksimir. Ovoga puta riječ je o utrci na 6 kilometara, a najbrže očekuju nove Print Smooth tenisice, koje dolaze u muškoj i ženskoj varijanti.

Dođi na glavni ulaz parka Maksimir 8. 4. u 10 sati, gdje nakon prijava slijedi "before" fotografiranje. Nakon toga bit će organizirano zagrijavanje pod vodstvom trenera Tomislava Juraka, a trči se od 11 sati.

Po završetku utrke, slijedi "after" fotografiranje, pa ćeš moći usporediti emociju prije i nakon utrke. Više o događaju saznaj ovdje. Vidimo se na Maksimiru!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.