Psiha i seks 16. rujna 2018.

Zašto žene vole oženjene muškarce?

Jude-Law
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Što je to što muškarce s prstenom na ruci čini simpatičnijim, duhovitijim, pametnijim ili jednostavno rečeno privlačnijim mnogim ženama? Ako oženjen muškarac s tobom flertuje, piše ti poruke ili spava s tobom, izlaže se velikom riziku da ugrozi svoj brak, a ti se radi toga možeš osjećati polaskano. To je samo jedan od šest razloga zašto su oženjeni poželjni

Pokazali su da su se spremni obvezati

Jedna od uobičajenijih ženskih pritužbi je da većina muškaraca s kojma izlaze ne pokazuju želju za stabilnom vezom koja vodi prema braku, a oženjeni muškarci su već dokazali da su se spremni vezati tako da je to već jedan plus za njih. Ali, naravno ovdje postoji jedan veliki i očigledni problem. Ako je spreman suprugu prevariti da bi bio s tobom, velika je vjerojatnost da će isto napraviti i tebi.

Pročitaj koji su sve razlozi za prevaru partnera.

Djeluju zrelo

Statistički podaci pokazuju da su oženjeni muškarci bolje obrazovani, zaposleni su, odgovorni i sa stalnim izvorom prihoda od neoženjenih. Kada žene bez partnera često izlaze na sastanke s muškarcima kojima je glavni hobi igranje video igrica i još uvijek žive s roditeljima, onda im se oženjeni muškarci čine još privlačniji jer su njihova postignuća velika u odnosu na muškarce koji žive kao vječni studenti.

Uspješni muškarci su skloniji preljubu, provjeri zašto.

Nisu za ozbiljnu vezu

Oženjeni muškarac ti se ne može suviše približiti, što ti možda svjesno ili podsvjesno smatraš dobrom osobinom u slučaju da  imaš problem s otvaranjem. Mnoge slobodne žene privlače oženjeni muškarci zato što one nisu spremne ili ne žele ozbiljne i duge veze. Zato biraju muškarce koji su zapravo nedostupni.

Alis Marić, autorica bloga "Čitaj knjigu" preporučuje je knjige čije su junakinje žene koje su se našle u situaciji da budu ljubavnice.

Daju ti samopouzdanje

Ako oženjen muškarac s tobom flertuje, piše ti poruke ili spava s tobom, izlaže se velikom riziku da ugrozi svoj brak, a ti se radi toga možeš osjećati polaskano. 

Je li online dopisivanje preljub?

Radi njega se osjećaš avanturistički

Spoznaja da bi samo jedan tvoj poziv mogao uništiti njegov brak ili čak i razoriti obitelj daje osjećaj moći i drame. Napetosti i dramatičnosti cijele situacije pridonosi i pitanje "hoće li on ostati u braku ili neće?". Zato za osobe koje vole znati na čemu su ljubavnički odnos može biti iznimno stresan.

Žene sve češće varaju svoje partnere pa se postavlja pitanje jesu li muškarci postali vjerniji spol?

I tako su svi "dobri" muškarci već zauzeti

Mnoge žene koje nemaju partnere, a nisu više u dvadesetim godinama ponekad imaju osjećaj da su svi "dobri" muškarci zauzeti. Prisutna je i misao da je neka druga žena "zgrabila" njihovu srodnu dušu već na fakultetu i tako im uskratila priliku da žive sretno, pa im sad ne preostaje drugo nego da budu ljubavnici.

Komentar psihologa Hrvoja Malekovića

'Postoji nekoliko teorija privlačnosti između partnera, a trenutno je najdominantnija ona koju je ponudila evolucijska psihologija. Ona objašnjava da muškarci kod žena traže znakove plodnosti, kao što su ljepota, mladost i zdravlje, dok žene traže znakove dobrog društvenog i materijalnog statusa. Premda su slučajevi izvanbračnih izleta relativno česti, pretenciozno je govoriti da su oženjeni privlačniji ženama, jer i same žene nemaju uvijek iste afinitete. Jedna od šire prihvaćenih hipoteza je kako se ženske emocije mijenjaju u odnosu na fazu menstrualnog ciklusa. U fazama smanjene mogućnosti za začeće ( luteinska i folikularna faza) ''gospodari prstenova'' možda imaju veće šanse kod žena jer pokazuju posjedovanje kvaliteta koje omogućuju stvaranje bliskih odnosa, dok u fazi ovulacije žene preferiraju muškarce, koji po njihovim procjenama, nose bolji genetski materijal i koje vide u ulozi oca djeteta. Međutim, teško je zbog same prirode navedenih istraživanja generalizirati dobivene rezultate'.

Pogledaj što seksualna terapeutkinja Nataša Barolin Belić kaže o vezi nakon preljuba jednog od partnera.

Psihologinja savjetuje: Kako živjeti i nositi se s lošim uspomenama?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.