Psiha i seks 138 prikaza 29. prosinca 2011.

Pravila zavođenja u najluđoj noći

Party1
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Novogodišnja je noć idealno razdoblje za potencijalan početak romantične veze. Na većim zabavama lako je upoznati nove ljude, a kroz neobavezni razgovor možeš saznati imate li zajedničkih interesa. Donosimo ti nekoliko pravila uspješnog zavođenja uz koja ćeš u Novu godinu možda i ti uploviti u paru

Gdje slaviš Novu godinu?

Na Staru godinu izloženi smo pritisku okoline da se dobro zabavljamo, neodoljivo izgledamo i izazivamo tuđe divljenje. Još je bolje ako smo na proslavi u privlačnom društvu ili ako tamo upoznamo nekog posebnog. Nema dvojbe, značaj dočeka Nove godine uvelike je prenapuhan, dok su brojne "fešte" s tim povodom parade neukusa.

Ipak, prijelaz iz jedne u drugu godinu svugdje se i oduvijek obilježava nekom vrstom slavlja, bilo da se radi o židovskoj, muslimanskoj, kineskoj ili kršćanskoj Novoj godini, koja pada na 1. siječnja po Gregorijanskom kalendaru.

Budući da je jedna od nepisanih društvenih "obaveza" na novogodišnjoj proslavi osvojiti nekoga, mogla bi se osjećati neprikladno i prikraćeno ako si solo. Znaj da je s tobom sve u najboljem redu neovisno o tome imaš li partnera ili ne, ali ako si u potrazi, novogodišnja je noć doista pogodno razdoblje za hvatanje nekog zanimljivog u romantičnu mrežu.

Vrijeme za osvajanje je sada idealno pa prigrli praznično ozračje i maksimalno ga iskoristi. Pritom poštuj nekoliko malih pravila uspješnog zavođenja na novogodišnjim zabavama.

Dobar posrednik zlata vrijedi

Zaduži prijateljice za posredovanje pri upoznavanju na zabavi. Poznanstvo sklopljeno makar i uz minimalno sudjelovanje zajedničkog znanca u startu dobiva snažan zamah. Prisnije prijateljice znat će tko vam odgovara, a ti im dodatno naglasi kakve osobine priželjkuješ. Smirenog, skućenog tipa za ozbiljniji odnos ili epizodistu za brzopotezni provod?

Na proslavi budi dobro raspoložena, a pozitivan stav pokaži i izrazom lica. Makar se ne osjećala tako, odglumi dobro raspoloženje, jer aureola sretne osobe ima magnetski učinak.

Ne odustaj od svojeg ukusa i vrijednosti. Ako si privržena sportu i dinamičnom ritmu življenja, nećeš biti sretna s povučenim momkom, koji se najbolje osjeća u naslonjaču. Ne morate se poklapate u svemu, nego u ključnim pitanjima: slični interesi, podudarni bioritmovi i spremnost na nova iskustva.

Započni razgovor

Kad jednom uspostaviš početni kontakt, prebaci se na smislenu temu. Neobavezni razgovor je zgodan i nužan, no zadržavanje na njemu ograničava mogućnosti razvoja odnosa. Dobrim pitanjima potakni drugu stranu da otkrije nešto o sebi. Ohrabri sugovornika tako što ćeš i ti podijeliti neki značajan, ali ne nužno i jako intiman podatak.

Znaj kada je bolje odustati i krenuti dalje. Izbjegavaj ljude koji te ne nadahnjuju i u čijem se prisustvu osjećaš nelagodno. Čak i ako ti se dotična osoba jako sviđa, upitaj se koliko je realno povezivanje na dugi rok. Ako si stekla dojam da biste se ti ili on morali znatno promijeniti kako biste bili zajedno, znači da niste jedno za drugo. Malo se tko u životu znatno promijeni.

Neka te vodi intuicija

Intuicija je izvrstan signalni mehanizam, koji mnogi zanemaruju. Osluškuj što ti javljaju želudac i grlo. Osjetiš li u nečijem prisustvu tjeskobu, gorčinu ili nelagodu, vjerojatno stvar neće funkcionirati. Ako je netko prikladan za tebe, vjerojatno će te na to upozoriti iznenadan osjećaj topline i veselja u njegovoj blizini. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.