Psiha i seks 21. listopada 2023.

Poze u seksu koje najviše odgovaraju ženama u menopauzi

Foto: shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Istraživanje je pokazalo da žene koje su seksualno aktivne, bilo same ili s partnerom imaju blaže simptome menopauze od onih koje to nisu.

Nakon menopauze neke žene tvrde da i dalje uživaju u seksu, ali na drugačiji način nego prije jer zna biti bolno. Često je to zato što razina estrogena opada nakon menopauze. To može dovesti do toga da ti rodnica postane manje elastična i suha. Ako imaš manje estrogena, također možeš biti sklonija infekcijama mokraćnog sustava koje mogu uzrokovati nelagodu u rodnici. Redoviti seks jedan je od najboljih načina za održavanje ovog područja zdravim nakon menopauze. Povećava protok krvi u rodnici, što joj pomaže u održavanju elastičnosti.

Ako ste i dalje zainteresirani za seks, ali imate problema s boli, možda ćete htjeti isprobati neke druge poze. Ako promijenite kut tijela ili zdjelice, to može učiniti penetraciju lakšom i ugodnijom. Pokušavanje različitih položaja također može pružiti olakšanje ili potporu ukočenim zglobovima koji su također česti u menopauzi.

Budite gore

Neke se žene u postmenopauzi tijekom seksa žale na bol duboko u rodnici blizu vrata maternice. Ako ste vi gore, možete kontrolirati dubinu penetracije. Možete sjediti s lagano savijenim nogama u takozvanom položaju lotosa. Nekim se ženama sviđa jer pruža  intimnije iskustvo.

Možda te zanima... Kako potaknuti libido u menopauzi? Zdravlje

Partner iza vas

Ovaj položaj omogućuje stimulaciju klitoris tijekom odnosa, što može stvari učiniti ugodnijima. Možda će vam trebati malo snage u rukama, ali po potrebi se možete poduprijeti jastucima ispod trbuha ili laktova.

Misionar s asistencijom

Ako su vam suhoća i bol prilikom seksa glavna briga, pokušajte s drugačijim misionarskim položajem. Lezite na leđa s jastukom ili dva ispod donjeg dijela leđa. To podiže zdjelicu i olakšava penetraciju. Puno podmazivanja lubrikantom će također pomoći.

Oralni seks i dalje je seks

Ako je penetracija previše bolna, probajte oralni seks. Ako se partner slaže. Možete se izmjenjivati ​​u pružanju zadovoljstva. Ili u pozi 69 možete istovremeno uživati.

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.