Psiha i seks 13. studenoga 2013.

Dobitnici ulaznica "Zablude o ljubavi"

Brun-Uspr
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

U našem nagradnom natječaju koji je trajao od 13. do 17.  studenog nagradili smo 2 najbolja komentara po izboru redakcije Zdrave Krave s dvije ulaznice za predavanje 'Zablude o ljubavi' Zorana Milivojevića i Bruna Šimleše. Čitatelji su trebali napisati u komentaru jesu li sreli svoju srodnu dušu te vjeruju li u njihovo postojanje i zašto? 

Zablude o ljubavi

Knjige Zorana Milivojevića i Bruna Šimleše nalaze se među najprodavanijim knjigama popularne psihologije i samopomoći na ovim prostorima jer su obojica prodali nekoliko desetaka tisuća primjeraka svojih naslova. U knjigama razbijaju zablude o ljubavi i zaljubljenosti, ali i o toj literaturi jer ne podcjenjuju ni inteligenciju čitatelja ni kompleksnost života. Otvoreno i promišljeno progovaraju o svim pitanjima srca o kojima svi imamo neko mišljenje, ali u praksi često nemamo prave odgovore.

Milivojević i Šimleša imaju različite pristupe ljubavi i radu s ljudima, ne slaže se u svemu, kao što se ni posjetitelji neće u svemu složiti s njima dvojicom, ali je cilj da se nakon predavanja svi bolje slažemo s ljubavlju. Neutraliziranje brojnih zabluda o ljubavi i definiranje jasnih koraka mogu nas mogu približiti ljubavi.

Postoje li srodne duše?

Treće predavanje 'Zablude o ljubavi' održat će se 19. studenog u 19:30 sati - Koje su najčešće zablude o ljubavi? Postoje li srodne duše? Da li suprotnosti privlače? Je li bitno da dijelimo zajedničke interese? U pitanjima srca, zašto nam je često draže vjerovati u zablude, nego prihvatiti istinu?

Mjesto: CINEPLEXX CENTAR KAPTOL (dvorana 4), Nova Ves 17, Zagreb
Moderator
: Daniela Trbović
Cijena
ulaznice po predavanju: 40 kn
Prodajna mjesta:  Profil Mozaik (Bogovićeva 5, City Centar One West) i Knjižara Ljevak (Trg bana Josipa Jelačića 17, Zagreb)

 • Default avatar -
  marina1990

  DA! Svoju srodnu dušu pronašla sam prije 6 godina, volimo se, poštujemo, cijenimo jedno drugo i zato ćemo svoju ljubav okruniti brakom iduće godine :)

 • Default avatar -
  renchy81

  Ako je srodna duša osoba s kojom se slažem u većini stvari, imamo iste poglede na život, meni ne smetaju njegove prljave čarape na sred sobe, a njemu što koji put u žurbi ne operem dobro suđe, onda vjerujem da postoji. :)

 • Default avatar -
  Svea77

  Pretpostavljam da je jako teško vjerovati u to bez vlastitog iskustva. Nekad nisam bila zagovornik te ideje jer sam mislila da priča o srodnoj duši služi za srcedrapateljne ljubavne filmove. Dok sama nisam iskusila taj trenutak. Prošao je mjesec, dva, godina, dvije... a osjećaj samo raste. Kao da smo zaista negdje nekada bili jedna duša... koja je podijeljena na dva djela u dva tijela... Sada i sama zvučim kao jeftini ljubić, vidim... haha, ali što mogu, kad je zaista tako.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.