Psiha i seks Seks i veze 02. lipnja 2016.

Novi kondom koji štiti od virusa

Hiv-Aids-Kondom_1
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Kondomi su jedina metoda kontracepcije koja sprječava trudnoću i štiti od spolno prenosivih bolesti. No, u pogledu inovativnosti, kondomi se nisu previše mijenjali od 1844., kada su osmišljeni gumeni kondomi. No, Mahua Choudhury, docentica na Sveučilištu Texas A & M je razvila revolucionarni novi kondom koji se ne razlikuje samo u veličini, boji i okusu nego je riječ i o puno drugačijem materijalu i svojstvima. Trenutno je ova inovacija u fazi šestomjesečnog testiranja

Kondom koji bi mogao spriječiti širenje HIV-a

Ovaj kondom je poseban jer je izrađen od hidrogela, jakog, elastičnog polimera na bazi vode, a koji je također korišten za izradu kontaktnih leća. Ujedno je prožet antioksidansima na biljnoj bazi nazvanih flavonoidi, a u slučaju da kondom pukne, flavonoid se otpušta te time sprječava virus HIV-a da se umnožava.

"Ako rezultati testiranja budu uspješni, to će označiti revoluciju u prevencije HIV-a", rekla je doktorica Choudhury. "Ne samo da bi ovaj novi materijal za kondome mogao spriječiti infekciju HIV-om, nego zaštiti i od drugih spolno prenosivih bolesti.", dodala je.

Poboljšana svojstva kondoma omogućuju i veće zadovoljstvo

Navedeni antioksidans također omogućuje poboljšanje seksualnog zadovoljstva jer njegova svojstva omogućuju lakši protok krvi, potičući opuštanje glatkih mišića i čuvajući visoku razinu dušikovih oksida. "Nastojat ćemo ove kondome učiniti pristupačnim jer mogu postati privlačan način spašavanja života", navela je Choudhury u priopćenju.

Saznaj u kojim situacijama se mlade žene protive korištenju kondoma!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.