Psiha i seks Seks i veze 04. studenoga 2016.

Orgazam u službi zdravlja i ljepote: Dobri razlozi zbog kojih ga trebaš svaki dan

Žena_Orgazam
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Seks potiče oslobađanje hormona sreće i doprinosi osjećanju bliskosti, a poslije gadnog dana na poslu ništa ti neće tako brzo popraviti raspoloženje. Čudotvorno rješenje za problem s borama ne krije se u nekoj skupocjenoj bočici, nego u - krevetu.

Seksologinja dr. Gloria Bramer kaže da nas seks pomlađuje, a ten čini blistavim. Redoviti seksualni odnosi učinit će da izgledaš mlađe. Znanstveno je dokazano da kvalitetan seksualni život doprinosi blistavom tenu i sjajnoj kosi, jer se cirkulacija tijekom seksa ubrzava. Samim tim, koža dobiva više kisika i izgleda svježije. Također, ubrzana cirkulacija potiče oslobađanje toksina i čini da usne djeluju punije.

Seks-Igrice | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock Koji je"normalan" intimni miris

Osim što potiče cirkulaciju redoviti seks regulira i hormone

Kao i redovito vježbanje, i redovit seks regulira razinu hormona, kaže dr Bramer, a kao rezultat toga imat ćeš čistu kožu, bez prištića i akni. Još jedna prednost je i bolja hidratacija kože, također zahvaljujući ubrzanoj cirkulaciji. Ako si često "zauzeta" u spavaćoj sobi, dulje ćeš ostati mladolika.

Tijekom seksa pojačava se proizvodnja kolagena, koji sprečava pojavu bora i pjega na koži. Ako si često izložena stresu, eto super terapije - nema maske za lice koja će ti goditi više nego zabava u krevetu s nekim koga voliš. "Orgazam je jedna od najzdravijih stvari koju sebi možeš priuštiti tijekom dana", poručuje dr Bramer.

Sedam najčešćih grešaka prilikom masturbacije.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.