Psiha i seks Seks i veze 24. travnja 2017.

Nedostaje li tvom muškarcu iz snova ova ključna karakteristika?

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Predoči si savršenog muškarca. Kako izgleda? Gdje radi? Koliko je imućan? Vjerojatno si provela sate, ako ne i dane svog života sanjareći o ovom savršenom primjerku muške vrste i svaki aspekt njega je savršen za tebe. Međutim, možda si previdjela jednu stavku - njegove misli.

Kada bi mogla birati što će tvoj budući suprug misliti o tebi i drugim ženama, što bi izabrala? Bi li željela da te promatra sa snažnom požudom ili da te više cijeni zbog tvog uma i duha? Da te objektivizira ili poštuje?

I muškarci i žene imaju urođeni nagon za trajnom ljubavlju. Ne zavaravajmo se, trajna ljubav je težak izazov koji prije svega zahtijeva kontrolu. Ne samo kontrolu postupaka, već i kontrolu misli.

Tajna sretnog braka - kako živjeti slobodno u dvoje?

Žena zaslužuje da misli njenog partnera budu dovoljno čiste da bi mu ona mogla povjeriti svu svoju ljubav, da bi zajedno mogli postaviti dobar primjer svojoj djeci i cijeloj zajednici. Moraš moći vjerovati da tvoj partner druge žene promatra s dostojanstvom, kakvog zaslužuješ i ti i one.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Kvaka je u tome što ne možemo kontrolirati tuđe misli. Čak i kada bi mogli, ne bi to željeli. Time bi partnera pretvorila u svog roba ili ga natjerala da te zamrzi, piše mindbodygreen.com.

Provesti život pokušavajući kontrolirati nekoga, patnja je za obje strane u priči. Umjesto toga, predlažemo ti bolju opciju: prije nego se obavežeš, upoznaj partnerov karakter na dubokoj, intimnoj razini.

U prvom redu, to znači da si trebaš dati vremena. Na početku veze, hormoni dominiraju našim mislima i ponašanjem, pa ti moć prosudbe može biti nešto slabija. Muškarac te može zavaravati neko vrijeme, ali ne može zauvijek. Dapače, obično ne može dulje od nekoliko mjeseci.

Seksualni terapeuti navode 5 znakova da brak neće potrajati

Što dulje promatraš nekog u različitim situacijama, posebice stresnim i lošim, to bolje znaš što u konačnici možeš od njega očekivati. Upravo zato mnoge kvalitetne i duge veze nastaju iz prijateljstva. Ako ti je tvoj partner prvo bio prijatelj nekoliko mjeseci ili čak godina, to znači da si ga dulje vrijeme upoznavala na intimnoj karakternoj razini, a bez ometanja prosudbe koju stvara zaljubljenost.

 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Naravno, to ne znači da svaka veza mora krenuti od prijateljstva niti da je to jedini ispravan put. Umjesto toga, donosimo ti listu pitanja na koje bi trebala znati odgovoriti prije no što se upustiš u vezu s nekim.

  • Kakve u mu bile prošle veze?
  • Kako se ponaša kada je pod stresom?
  • Smatra li sebe centrom svijeta?
  • Čije potrebe stavlja na prvo mjesto - svoje ili tuđe?
  • Radi li na sebi?
  • Je li otvoren za nova znanja i napredak u životu?

Kako preživjeti rastavu braka - emotivno i financijski?

Prednost polaganog upoznavanja je u tome što ti ono omogućuje da dobro razmisliš o ovim stavkama prije no što se vežeš za nekog. Uletavanje u vezu često rezultira time da, zbog zanosa i strasti, previdimo neke druge bitne stavke. Tako često puta, dugoročno gledano, bivamo povrijeđeni.

Pokušaj razmišljati dugoročno i imati na umu da "kemija" nije dovoljna za dug i sretan život s nekim. Trajni odnosi se grade na povjerenju, iskrenosti i sličnim pogledima na život. Zato, prije nego zavoliš, upoznaj.

Ispovijest: Zašto sam toliko dugo ostao u vezi s "nemogućom" ženom?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.