Psiha i seks Seks i veze 25. listopada 2019.

Ne postoji "normalna" vagina: 8 tipova stidnih usana

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Nejednake stidne usne ili čvrste stidne usne, postoji mnogo različitih vrsti, stoga je jedno sigurno - vagine dolaze u puno različitih oblika i veličina.

Stidne usne mogu biti sitne i uske, duge i labave, tanke, glatke, naborane. Kombinacije su beskrajne, ali sve su normalne. "Mislim da nikada nisam vidjela nešto što bih klasificirala kao nenormalnu stidnu usnu", rekla je Mary Jane Minkin, ginekologinja, za Self.

Ben Khoda, plastični kirurg i specijalist za stidne usne u bolnici Group, smatra kako postoji osam različitih načina kako stidne usne mogu izgledati. "Česta je zabluda da vagine trebaju izgledati na određeni način, a to uopće nije istina." rekao je za The Sun.

"Najčešće razlike su oblik i veličina, međutim i njihova debljina i boja variraju", zaključio je Khoda.

Vaginalni prištići Možda te zanima... 7 "neobičnih" stvari o vagini koje su zapravo potpuno normalne Zdravlje

1. Asimetrične ili neravne stidne usne

Neke žene su svjesne da su im stidne usne različite duljine. Jedna može biti čvrsto prislonjena uz vaginu, a druga može malo visjeti. "Baš kao i obrve - neke stidne usne su kao sestre, a neke kao blizanke", našalio se.

2. Zaobljena vanjska usna

Neke žene imaju zaobljene vanjske stidne usne, a one se opisuju kao "cvijet." Iako su one proglašene "najsimpatičnijim" oblikom, neke žene smatraju da one izgledaju preširoko te žele užu verziju.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

3. Istaknute unutarnje usne

Ponekad su unutarnje usne duže i vise između vanjskih usni, što kod nekih žena izaziva nelagodu. No, pravilnih, točnih i normalnih proporcija nema.

4. Istaknute vanjske usne

Suprotno prethodnoj točki, ponekad su vanjske usne te koje su istaknute i pomalo labave i vaginu drže skrivenom.

5. Dugačke vanjske usne

Vanjske usne također mogu biti dulje i mogu čak doticati bedra. Ponavljamo, to je potpuno normalno i ne treba se bojati, već prihvatiti njihovu dužinu.

6. Male otvorene stidne usne

Mnogo žena ima male stidne usne koje omogućuju da se vagina vidi.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

7. Male zatvorene stidne usne

Suprotno od otvorenih stidnih usni su male zatvorene stidne usne koje zaklanjaju vaginu.

8. Vidljive ili povećane unutarnje usne

Posljednje, ali ništa manje bitne, su žene koje imaju proširene ili povećane unutarnje stidne usne koje ponekad mogu uzrokovati fizičku nelagodu jer je više izložena osjetljiva koža vagine.

Što su i postoje li 'nenormalne vaginalne usne?'

Unatoč činjenici da mnoge žene s povećanim ili neravnim vaginalnim usnama svoje usne možda smatraju "nenormalnima", to nije slučaj.

Specijalist za vaginalne usne, Ben Khoda, naglašava da su sve vaginalne usne normalne vaginalne usne. "Ako ti veličina ili oblik usana ometaju svakodnevni život ili čak smanjuju kvalitetu aktivnosti u kojoj uživaš, vrijeme je da razmisliš želiš li možda pregled kod plastičnoga kirurga." zaključio je.

"Čest slučaj posjete plastičnome kirurgu, vezano uz stidne usne, jest činjenica da izgled vaginalnih usni mijenja izgled kako stariš", rekao je Khoda, "no moraš shvatiti da svaka veličina i oblik je normalna i sasvim uredu."

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.