Psiha i seks Moje emocije 11. veljače 2018.

Ne nedostaje tebi onaj koji te je napustio, tebi nedostaje osjećaj ljubavi

Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Misliš da ti on nedostaje? Misliš da ti nedostaje način na koji te držao za ruku u ljetnim mjesecima, ili način na koji si se uz njega smiješila  u zimskim mjesecima? Ili kako te je dozivao imenom?

Možda te zanima... Tajne vještine osoba koje su uvijek sretne u ljubavi Psiha i seks

Istina je ova, tebi nedostaje ljubav

Tebi ne nedostaje njegova ruka. Tebi nedostaje ruka za koju ćeš se primiti. Tebi ne nedostaju njegove usne, već tebi nedostaju usne koje ćeš ljubiti. Tebi ne nedostaje način na koji te tješio kada si bila ranjiva, tebi nedostaje netko da bude pokraj tebe. Nedostaje ti ljubav koja te neće nikada napustiti.

Tebi nedostaje povjerenje.

Tebi nedostaje netko kome ćeš reći sve svoje tajne i želje, a taj će te slušati i uživati. Tebi nedostaje netko na koga ćeš se moći osloniti kada ti zatreba. A ne netko tko je pobjegao kada nisi ni slutila. Ali molim te, nemoj pobrkati svoju usamljenost i tu rupu u svom srcu, s nedostatkom njega.

Ti ga više ne poznaješ. Možda nikada ni nisi. Ti više ne znaš tu osobu. Više ne znaš koja mu je najdraža košulja. Ti ne znaš njegov izbor pića, omiljeni bend, a sigurno ne znaš kome se on smiješi nakon dugog dana na poslu. Više ne poznaješ muškarca kojeg si voljela.

Dakle vidiš, ne može ti nedostajati netko tko je sada za tebe stranac. Ne može ti nedostajati netko tko je tek poznanik. Duh iz prošlosti. Uspomena.

Možda te zanima... Što ženu prema mišljenju muškaraca čini lošom ljubavnicom? Psiha i seks

Ova praznina koju osjećaš nije zbog odsutnosti nekoga koga si voljela. To je samo odsustvo ljubavi. Osjećaj za nečijom blizinom. Za nekim kome možeš ispričati svoje najdublje strahove, a taj netko će te zaštititi, umiriti i biti tu pokraj tebe. Zapravo tebi nedostaje netko koga ćeš voljeti.

Tvoj bivši je sada daleko. On više nije osoba koju si voljela, a nisi ni ti ista ona osoba kada si bila s njim. Ljudi se mijenjaju iz minute u minutu, iz dana u dan. Jer svaki dan donosi nešto novo. I zato prihvati i shvati da on nije osoba koju želiš, jer da je ne bi bio bivši. Ti samo žudiš za ljubavi.

Žudiš za osjećajem potrebe za nekim i da si nekome ti potrebna. Ti žudiš biti obožavana.

I u tome nema ništa loše. Nema ništa loše u žudnji za ljubavi. Samo nemoj pomiješati takvu žudnju sa žudnjom za ljubavi iz prošlosti. Nemoj miješati tu prazninu, jer njega više nema. Tebi nedostaje ljubav. Ne on. Ti više ne znaš tko je on i gdje je, ali jako dobro znaš što je ljubav. To je ljubav koja će biti zauvijek. Ne muškarac koji te napustio prije godinu-dvije.

Možda te zanima... Ljubavni algoritam: Tri ključna pitanja otkrivaju kompatibilnost s partnerom Psiha i seks

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.