Psiha i seks Moje emocije 18. veljače 2019.

Naša čitateljica je prošla tečaj kontrole uma i s nama podijelila iskustvo

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Naša čitateljica Katarina Škrovaga osvojila je tečaj u centru Miroras gdje se održavaju tečajevi za osobni rast i razvoj, a njezina učiteljica Dragana Mladenović podijelila je s nama kako tečaj izgleda.

"Kad sam dobila upit da budem dio nagradnog natječaja ispunjenja želja, jako sam se razveselila i naravno, pristala. Moj program Mind Balance System je netko želio za sebe, netko je poželio naučiti nešto novo i netko je poželio da mu ja budem učiteljica", objasnila je Mladenović iz centra Miroras, dodajući: "Znate, ja jako volim podučavati, prenositi znanje i iskustvo te tako ljudima pomoći da žive kvalitetnije i sretnije."

Katarina i Dragana su se upoznale, dogovorile termin i provele četiri sata u radu, vježbanju, učenju i smijehu. 

 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Što je Mind Balance System? 

Stigne neplanirani račun. Ne stigne planirani novac. Pokvari se neki kućanski stroj u baš nezgodnom trenutku. Imali ste neki trenutak koji je baš zgodan za kvar? Klijenti, djeca, roditelji, partneri kao da imaju neko tajno znanje stisnuti određeni gumb svojom izjavom ili ponašanjem koji u tebi izaziva negativne emocije. Možda ih znaš kontrolirati pa si od onih koji „kuhaju“ iznutra ili si od onih koji brzo "planu". Događaju se i one situacije kad sjediš u svojoj fotelji i razmišljaš o nekom događaju koji je u tebi izazvao negativnu emociju i razmišljajući o tom događaju osjećaš se isto kao da se događa sada. Razgovor sam sa sobom zna izazvati pravu bujicu negativnih emocija.

"Upravo takve negativne emocije rado bismo izbjegli jer se osjećamo loše, pod stresom, ugrožavamo naše zdravlje te balans, mir, zadovoljstvo i sreću. Naša svakodnevica je puna takvih događaja koji narušavaju naš balans. A sve nastaje u glavi, sve nastaje u našem umu. I zato sam kreirala trening Mind Balance System.

 | Author: Foto: INA Foto: Foto: INA Dragana Mladenović

Trening koji vam omogućava upravljanje s vašim umom u tim svakodnevnim situacijama koje vam „dižu tlak“, izbacuju vas iz ravnoteže izazivaju u vama negativne emocije", objasnila je Dragana Mladenović, dodajući: "Trening se sastoji od praktičnih vježbi koje možete raditi u svim životnim situacijama. Ne treba vam posebno znanje, nije bitno čime se bavite, ne treba vam posebna vještina da svoj um iz nemira „odveli“ u mir."

Mladenović objašnjava da mir nije teško postići te da je potrebna samo dobra volja i odluka da koristiš tehnike Mind Balance Systema. Tehnike su nastale i na dugogodišnjem iskustvu NLP treninga koje je sama kreirala i isprobala. 

"Moja prednost kao NLP trenera je u tome da znam da ja biram svoje reakcije i emocije. Ovim tehnikama se i ja služim, a kroz coaching i treninge i moji polaznici su ih naučili i koriste ih. I što je najvažnije funkcioniraju, lake su za korištenje, primjenjive u svim životnim situacijama i zabavne", objasnila je Mladenović. 

"Jedan mali savjet za kraj. Vi birate što znače određene situacije. Sve ima značenje koje mu vi dajete. Jedina osoba koja upravlja vašim umom ste vi, kada naučite kako, život postaje lakši, zabavniji i sretniji", zaključila je Mladenović. 

Katarinino iskustvo s tečaja 

 | Author: Privatna arhiva Katarina Škorvaga Foto: Privatna arhiva Katarina Škorvaga

"Na tečaju je bilo jako lijepo. Još jednom sam se uvjerila kako najviše dobivamo radeći na sebi. Ljudski mozak je čudo, važno je znati kako ga usmjeriti u pravom smjeru, sebi u korist. U svakom trenutku birati mir umjesto nemira, staloženost umjesto panike. Na tečaju sam od Dragane dobila konkretne metode za rad na sebi te za suočavanje/ nošenje s određenim situacijama koje život pred nas postavlja. Svakako preporučujem Miroras centar. Zahvalna sam na pruženoj prilici. Neprestano na umu imam kako je važno živjeti u trenutku, izvlačiti najbolje iz svake situacije i biti zahvalan. Platon je davno rekao "Zahvalan um je veliki um, koji će jednom privući velike stvari", stoga pokušajmo biti zahvalni za sve, i ono dobro i ono loše, jer nam je i to nešto loše dano kao prilika za rast i osnaživanje. Prihvaćanjem takvog svjetonazora zasigurno možemo očekivati velike stvari", ispričala je Katarina Škorvaga. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.