Psiha i seks 14. prosinca 2009.

Napiši ljubavni životopis

Simlesa-Bruno
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Kako kreirati istinsku sreću u vlastitom životu i odnosima s drugim ljudima i što je to ljubavni životopis otkrio nam je Bruno Šimleša, mladi hrvatski pisac i urednik duhovne literature u izdavačkoj kući VBZ

S Brunom smo razgovarali neposredno prije promocije njegove nove knjige 'Škola života', pete po redu, koja je rezultat autorovog cjeloživotnog istraživanja zakona života i desetogodišnjeg svakodnevnog rada s ljudima.

'Godinama mi se motala po glavi misao o tome da napišem knjigu koja bi objašnjavala kako uspješno i sretno živjeti, ali sam je tek ove godine uspio napisati'.

Trajan osjećaj sreće nije moguć!?

Bruno Šimleša smatra kako je uvjerenje da trajan osjećaj sreće nije moguć izmišljotina koju često čujemo iz usta psihologa i psihijatara, kako bi nekako opravdali vlastito, kao i posrtanje svojih klijenata, ali i nedovoljno razumijevanje zakona prema kojim život funkcionira.

'Moje  iskustvo potvđuje drugačije, ne nužno da moramo u svakom trenutku života doživljavati ekstazu, ali u svakom trenutku možemo osjećati zadovoljstvo, biti svjesni sebe i znati da je život svet, a to je stanje sreće', objašnjava Bruno.

'Danas je sve lakše doći do duhovnih tema, jer je puno veći izbor literature, filmova i raznih načina koji nas mogu opet približiti sebi', priča mladi urednik duhovne literature čije su knjige naišle na velik odaziv publike.

Ljubavni životopis

Većina naših ideja o partneru iz snova je stvorena na temelju kontriranja našim prethodnim partnerima. Ako on nije bio dovoljno pažljiv, onda smo pomislili da će je nečija pažljivost to što će nas usrećiti, ili ako ona nije voljela naše roditelje, to treba promijeniti itd...

'Kada tako stvarate sliku idealnog partnera, uvjeravam vas da ga nećete naći', objašnjava Bruno.

Bruno ti predlaže da napišeš ljubavni životopis u kojem ćeš baš kao i u pravom CV-u navesti samo svoje ljubavne uspjehe.

Kako se piše ljubavni CV?

  • umjesto da navodiš kakvog bi partnera htio/la, razmisli što bi želio dati svom partneru (ako tražiš od Svemira određenu osobu možeš poslati nejasan signal, jer ako ne poznaješ sebe ne znaš ni kakva osoba te može usrećiti)
  • pokušaj iz prošlih ljubavnih veza izvući ono pozitivno, ako ništa drugo barem to da si shvatio što ne želiš u vezi s partnerom
  • navesti samo svoje ljubavne uspjehe
  • napiši listu vlastitih ljepota koje će privući pravu osobu u tvoj život
  • zakon privlačnosti vrijedi ako kreće od nas, ako se mi koncentriramo na ono što želimo dati, a ne primiti

Osobno iskustvo

'Ja sam imao jako turbolentno odrastanje, velike uspone i padove, zato što nikad nisam bio zadovoljan s običnim prosječnim životom, površnim odnosima s ljudima. Uvijek sam htio biti maksimalno prožet smislom, zadovoljstvom i srećom', objašnjava Šimleša.

Da li se važne promjene događaju preko noću, upitali smo Brunu.

'Mislim kako se niti jedno prosvjetljenje ne događa preko noći. Ključno je predano skupljati sveta i autentična iskustva kroz koja osjećamo svoju ljubavnost i onda kad ih skupimo dovoljno, sve je moguće'.

'Ljudi nažalost ozbiljnije shvaćaju prehladu nego deset godina praznine i tako drugima dopuštaju da vode njihov život. A to je šteta, jer su nam uistinu suđene najdivnije visine, a njih možemo dosegnuti samo na vlastitim krilima', misli Bruno.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.