Psiha i seks Seks i veze 13. ožujka 2018.

Najveća ograničenja među partnerima s velikom razlikom u godinama

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Nedostatke, kao i prednosti ovakvih veza, treba promatrati iz pozicije godina i razvojne faze mlađeg partnera. Sigurno da odluka da se on veže za partnera koji je stariji dvadeset i više godina nema istu težinu kad se ta donese s dvadeset ili četrdeset godina.

Za trajnost veze važno je da postoje sličnosti u stavovima, poimanju života, očekivanjima od partnerskog odnosa, vrijednosnom sustavu i tjelesnoj kompatibilnost. Velika vremenska razlika u prolaženju kroz različite razvojne faze može dovesti do nerazumijevanja, kao i do  preskakanja prirodnog razvojnog puta, odnosno vraćanja unatrag (kada je u pitanju stariji partner).

Neke osobe, koje privlače znatno mlađi partneri, svakim sljedećim izborom mogu se opredjeljivati za sve mlađe partnere i tako se vraćati u neku fazu osobnog razvoja za koju su fiksirani, sabotirajući vlastiti razvoj.

Kontroverzno Možda te zanima... Biološki razlozi za i protiv seksa starijih žena s mlađim muškaracima Zdravlje Par-Ljubav Možda te zanima... Koja je idealna dobna razlika u vezi? Psiha i seks

Osim toga, moguća je seksualna neusklađenost, uslijed fizioloških ograničenja, te ljubomora starijeg partnera prema mlađem, zbog njegovih većih mogućnosti izbora.

No bez obzira na to, ne treba takve stvari uvijek generalizirati. Uvijek se dvije duše mogu jednostavno 'naći' bez obzira na godine, društveni status. Dok god postoje uzajamna ljubav i poštovanje, godine ne bi trebale igrati presudnu ulogu.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.