Psiha i seks Seks i veze 16. studenoga 2021.

Na ovih 5 pitanja mogu odgovoriti jedino osobe koje se dobro ljube

Foto: shutterstock Ljubljenje je umjeće
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ljubiš li se doista toliko dobro kao što misliš da se ljubiš? Nažalost, ne postoji papir s povratnim informacijama pa da možeš to procijeniti kad dođeš navečer kući poslije spoja. Međutim, uz pomoć ovih pet pitanja to vrlo brzo možeš sama saznati

Naravno, svi smo mi različiti! Netko voli ono što onaj drugi ne, a vrijedi ponekad i obrnuto. Ipak, mnogi dijele iste preferencije ljubljenja. Ali, samo zato jer znaš što ti se sviđa, to ne znači da se dobro ljubiš. Ovih pet pitanja pomoći će ti da saznaš koliko se doista dobro ljubiš…

1. Što rade ruke?

Pogrešan odgovor bio bi: ništa! Naime, ako ti obje ruke vise uz tijelo, onda ne dostižeš svoj puni potencijal. Nježan zahvat za/kroz kosu svog partnera već čini razliku. Primjerice, mnogi muškarci vole kad im s osjećajem dodirneš grudi. A mnoge žene vole da ih se mazi po leđima. Kao i u svemu, ovisi o doziranju, brze promjene položaja ruku, preveliki pritisak ili neprirodni pokreti brzo uništavaju romantično raspoloženje.

2. Kada jezik ulazi u igru?

Francuski poljubac je vjerojatno kraljevska klasa kada je ljubljenje u pitanju. Ali, toliko toga može poći po zlu, ponekad je previše vlažno, zatim previše suho, ponekad previše, onda premalo, ponekad previše divlje ili previše sramežljivo. Ali, kada jezik uopće ulazi u igru? I ovdje je moto „polako“. Ako odmah počneš s cijelim dijelom jezika, preplavit ćeš partnera. Bolje je prvo smiriti se i povezati s drugom osobom. Ne postoji savršeno vrijeme, ali definitivno nije preporučljivo odmah početi lamatati jezikom. 

Možda te zanima... Zašto se muškarci ne vole ljubiti i koja je tajna najboljeg poljupca? Psiha i seks

3. Koji je pravi tempo?

Kao što si možda već primijetila kod prva dva pitanja, obično je najbolje polako graditi poljubac. Ključna riječ je „napredak“! Na ovo moraš obratiti pažnju i prije poljupca: pogledaj partnera u oči. Možda pogled odluta prema usnama, ali onda se opet vrati. Ako odabranik prekine kontakt očima, možda si prenagla. Ali, ako primijetiš da postoji obostrano zanimanje, nemoj žuriti. Uzmi si vremena, dodirni lice druge osobe i polako priđi bliže.

 | Author: shutterstock Foto: shutterstock Francuski poljubac je vjerojatno kraljevska klasa kada je ljubljenje u pitanju. Ali, toliko toga može poći po zlu, ponekad je previše vlažno, zatim previše suho, ponekad previše, onda premalo, ponekad previše divlje ili previše sramežljivo

4. Kako koristiš sve svoje mogućnosti?

Poljubac ne prestaje na ustima. Ne, ne mislimo na sljedeći korak u intimnost, nego na to da iskoristiš sve mogućnosti. Točnije, to znači sljedeće: vrat, potiljak, ramena i obrazi također žele biti milovani tvojim poljupcima. Monotono cmakanje riskira da postane dosadno. Ako možeš zasjati s nekoliko varijacija, to će zadržati napetost.

Možda te zanima... Kako poboljšati tehniku ljubljenja, otkriva seks terapeutkinja Psiha i seks

5. Koliko napetosti je dovoljno?

Prije svega, napetost u usnoj šupljini prilično je kontraproduktivna. Naime, poljubac bi trebao teći, a ne biti grčevit. Tema napetosti odnosi se na sljedeći korak u vođenju ljubavi, intimni dodir. Čak i dodir na boku ili bedru može biti nešto vrlo intimno i prikladno za sljedeći korak.

Možda te zanima... Tjedni horoskop od 15. do 21. studenog za sve znakove Psiha i seks

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.