Psiha i seks Moje emocije 12. svibnja 2017.

Muško - ženska prijateljstva: Pravila igre

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Da, muško - ženska prijateljstva postoje, iako su rijetka ona u kojima jedna strana ne želi nešto više. Kako bi izbjegla slanje zbunjujućih signala svom muškom prijatelju, pridržavaj se ovih savjeta.

Bolje reći da imaš dečka prije nego kasnije

Ukoliko si u vezi ili se viđaš s nekim u vrijeme kada stekneš novog muškog prijatelja, svakako to spomeni i to uskoro.Većini muškaraca to je dovoljan znak da te trebaju promatrati isključivo kao prijateljicu, a ne kao potencijalnu partnericu.

Imaš li i ti svoju "što bi bilo da je bilo" osobu?

Izbjegavaj druženje nasamo

Kada ste dio "ekipe", teže će doći do zabuna, a ako provodite puno vremena zajedno, tvoj prijatelj bi se opravdano mogao zapitati jeste li zbilja samo prijatelji. Zato, drži se grupnih okupljanja. Naravno, povremene iznimke su sasvim u redu, savjetuje Shape.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Oprezno s komplimentima

Prijateljici ćeš uvijek pohvaliti novu frizuru ili majicu, sve to radimo. Nema razloga da ne udijeliš kompliment i prijatelju, ali vodi računa o načinu na koji to radiš i količini komplimenata koje mu daješ. Tanka je granica između komplimentiranja i flerta.

Prste k sebi

Dodir je moćan alat, puno moćniji nego što mislimo. U redu je zagrliti prijatelja za rođendan i slično, ali nema potrebe za konstantnim dodirivanjem ramena, ruke i tako dalje.

Zašto neke osobe nikako ne mogu ostvariti zadovoljavajuću ljubavnu vezu?

Ako je potrebno, raščisti stvari

Možda ćeš u nekom trenutku primijetiti da tvoj prijatelj ima romantične namjere, možda će ih i pokazati. U takvoj situaciji najbolje je biti izravna i reći da su tvoji osjećaji isključivo prijateljski.

I dalje postoji mogućnost da tvoj prijatelj neće odustati, ali bar ćeš znati da je s tvoje strane sve čisto i da si učinila što si mogla.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.