Psiha i seks 29. listopada 2009.

Muškarci su vjerniji spol?

Nevjera.Zk
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Dubravko Šokčević, voditelj savjetodavnih radionica pod nazivom ''Reformuliranje ljubavi'' komentira novo britansko istraživanje koje je otkrilo da su muškarci zapravo vjerniji spol, a žene su te koje danas varaju svoje partnere i vješto skrivaju preljube

Danas nevjera među bračnim partnerima može biti dovoljan razlog za razvod braka. Kako danas ljudi većinom u brak ulaze iz ljubavi, a kako je nevjera dovoljan razlog za razvod braka znači li to da nevjera ukazuje na prestanak ljubavi? Može biti, ali najčešće nije tako.

Nevjeru vežemo uz gubitak povjerenja! Kada bi na nevjeru bili ravnodušni to bi značilo da nismo niti vezani za partnera, da u tom odnosu ne postoji ljubavno povezivanje, odnosno da nam se partner samo sviđa!

Kada se u ljubavnom odnosu javi želja za promjenom ona je pokazatelj nezadovoljstva i neke vrste zastoja u odnosu, nedovoljnog ulaganja u njegovu kvalitetu, a partneri često dodatnu životnu stimulaciju i ispunjenje vide u promjeni seksualnog partnera sa željom da se ne naruše već stvorene obiteljske vrijednosti. Oprez je ovdje neizbježan, a to se odnosi na oba spola!

Vjernost je tvoja odluka

Na kraju ovog članka ukazao bih na jednu mudrost koju ističe Zoran Milivojević u knjizi 'Formule ljubavi' kada se osvrće na pitanje nevjere.

Bez obzira kojeg si spola i koliku moći imaš, vjernost je proizvod tvoje odluke i tvoje volje, a nadodao bih da bi vještine komunikacije koje žene danas imaju mnogim moćnim muškarcima mogle poslužiti kao uzor!

Zamjena uloga

Kroz povijest žene su u ljubavnom odnosu bile u neravnopravnijem položaju zbog kojeg su bile prisiljene pronaći nove, suptilnije načine kako dobiti ono što žele.

Osamostaljivanjem, financijskom neovisnošću, promjenom načina života, većom mobilnošću, upoznavanjem sa mogućnostima žene dobivaju na ravnopravnosti, a kroz prošlost stečene suptilne vještine ne gube značaj, naprotiv još se usavršavaju.

Ova pozicija ženama danas daje veću moć upravljanja i odlučivanja. Dokaz tome je koliko su žene danas, u odnosu na prošlost, uspješnije općenito!

Dobar seks - jaka ljubav

Da li zbog toga, između ostalog, danas žene više varaju svoje partnere od muškaraca? Da li to znači da su danas muškarci vjerniji spol?

Žene teže razdvajaju seks i ljubav što ukazuje na emotivnu vezu. Preciznije bi bilo reći da žene teže razdvajaju seks od zaljubljenosti.

Zapravo radi se o jednoj jednostavnoj formuli, a ona glasi: dobar seks znači jaku ljubav, najbolji seks znači - pravu ljubav! Može se zaključiti da, ako žene teže razdvajaju seks od ljubavi, zbog dobrog seksa spremnije su napustiti partnera.

Zanimljivo je da ako muškarce pitamo što misle da li ih žene ili djevojke varaju oni ostaju šokirani kao da je to nešto nemoguće, a većina ih se na to slatko nasmije.

Osoba koja želi ovu želju realizirati u stvarnosti, a da pri tome sačuva partnerovo povjerenje i ne naruši stvorene obiteljske vrijednosti, mora biti prilično lukava i vješta, uz nužan oprez.

Stav većine muškaraca ukazuje na neoprez, čak bezbrižnost. Tako da je potvrdan odgovor na pitanje britanskog istraživanja zaista moguć. Preciznije podatke vjerojatno nikad nećemo saznati!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.