Psiha i seks Seks i veze 26. svibnja 2020.

Moj partner za vrijeme seksa ništa ne govori, je li to normalno?

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Jedno od pitanja s kojim se seksualni terapeuti susreću i što kad jedan od partnera (uglavnom se radi o muškarcu) za vrijeme predigre i seksa ništa ne govori. Većini žena takvo ponašanje smeta jer misle da se njihov partner ne osjeća dovoljno sigurno i ugodno u njihovu prisustvu, a nisu ni sigurne rade li sve kako bi trebale.

Dr. Nikki Goldstein, seksualna terapeutkinja i stručnjakinja za odnose za Elle je objasnila: "Neki muškarci jednostavno ne govore u spavaćoj sobi, ali ako želiš vidjeti reagira li na tebe obrati pažnju na njegove fiziološke funkcije. Vidi jesu li mu mišići napeti, mijenja li izraz na licu, grče li mu se nožni prsti. Neće svi muškarci reći je li im dobro, ali postoji i neverbalna komunikacija pa ako trebaš povratnu informaciju promatraj njegovo tijelo i lice."

Možda te zanima... 9 seksualnih maštarija tvog muškarca koje ti ne želi otkriti Psiha i seks

 

"Kao i neke žene i muškarci mogu biti stidljivi i osjećati se nelagodno ako ispuštaju određene zvukove, a možda je živio u kućama gdje nije mogao biti glasan pa je navikao na tihi seks. Glasanjem tijekom seksa partneru se daje na znanje da uživamo i da nam je dobro, a tako se i partner osjeća bolje i njegovo zadovoljstvo se povećava. Ispuštanjem zvukova partneri na neki način hrane međusobnu želju", objašnjava Chantelle Austin, seksualna terapeutkinja.

Sexy_Man Možda te zanima... Deset muških laži u seksu Psiha i seks

Goldstein kaže da u svakom slučaju izbjegavaš savjetovati mu da se opusti i da pred tobom može biti slobodan jer će se vjerojatno od tih riječi još više ukočiti. "Najbolje je da ga spontano pohvališ i ohrabriš za neke male poteze, a ti svoje zadovoljstvo izrazi glasno. To će suptilno izgraditi njegov osjećaj za seksualnu učinkovitost. Međutim, iako neki muškarci izražavaju svoje uzbuđenje glasno, većina ih je naučena da budu tihi za vrijeme seksa i naučili su potiskivati ​​izraze zadovoljstva i šutjeti. Ne shvaćaj to osobno, sve dok stvari funkcioniraju", savjetovala je terapeutkinja.
 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.