Psiha i seks 15. studenoga 2010.

Mlađe ipak nije slađe?

Demi-Aston
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Demi Moore, Mariah Carey i Madonna slavljene su u medijima kao predvodnice trenda ljubavnih veza u kojima su žene značajno starije od muškaraca. Ipak, nedavno objavljeno istraživanje pokazuje kako većina žena ipak radije bira starije muškarce

Anglosaksonci ih zovu pume, što je aluzija na njihovu navodnu grabežljivost: sredovječne žene koje su se spetljale s mlađim muškarcima. Međutim, ne postoji nikakav trend spajanja starijih žena i mlađih muškaraca, a nekoliko slavnih veza na kojima mediji temelje svoja zapažanja nisu ništa drugo nego iznimka.

Staro pravilo da muškarci više vole mlađe partnerice, a žene starije partnere, potvrđeno je u nedavnom istraživanju na Velškom sveučilištu u Cardiffu, koje je proučilo preferencije 22.000 muškaraca i žena iz 14 zemalja. Istraživanje se poslužilo podacima iz brojnih internetskih servisa za spajanje parova, utvrdivši da velika većina muškaraca u svojim profilima navodi da traži mlađe žene, a velika većina žena stremi za starijim ili istodobnim muškarcima.

"U zadnje je vrijeme rašireno uvjerenje da žene, nakon što su stekle financijsku nezavisnost, više ne žude toliko za imućnim muškarcima, koji su po prirodi stvari obično stariji od njih. Međuim, ove su pretpostavke osporene naim istraživanjem. U svim istraženim kulturama i u svim dobnim skupinama, žene u pravilu traže muškarce svoje dobi ili starije", iznio je dr. Michael Dunn s Velškog sveučilišta.

Što su stariji, traže mlađe žene

Pokazalo se da muškarci, što su stariji, pucaju na žene čim mlađe od sebe. Mladi momci između 20 i 25 godina preferiraju svoje vršnjakinje ili neznatno mlađe djevojke, što je razumljivo, jer su u toj dobi i one mlade. No, razlika u poželjnoj dobi partnerice raste s muškarčevom dobi pa 60-godišnjaci uglavnom bacaju udicu na 40-godišnjakinje.

"Žene i dalje, neovisno o kulturi, više cijene muške osobine kao što su bogatstvo i društveni status, koje su češće kod starijih muškaraca", dodaje dr. Dunn. "S druge strane, za muškarce je tipična potraga za ženama koje su mlade i tjelesno privlačne".

Muškarci vole samo slavne 'pume'

Trend povezivanja starijih žena i mlađih muškaraca možda doista postoji, ali samo među slavnima, koje su obdarene iznadprosječnom ljepotom (pa su zato i uspjele u šou biznisu) i mogu si priuštiti zdravu prehranu, treninge i estetske operacije radi zadržavanja mladolikog izgleda. Osim svijeta slavnih, ovakvi će parovi vjerojatno biti česti i u serijama poput Cougar Towna (Grad puma) s Courteney Cox te Seks i grad s Kim Cattrall u ulozi "žderačice mladih pastuha", Samanthe. U životu milijardi običnih ljudi, zasad stvari ostaju kakve su bile.

Primjeri slavnih

Popularni parovi "puma" i "mladunaca":

  1. Mariah Carey (40) i Nick Cannon (29)
  2. Demi Moore (48) i Ashton Kutcher (32)
  3. Madonna (52) i Brahim Rachiki (33)
  4. Halle Berry (43) i Gabriel Aubry (34)
  5. Susan Sarandon (64) i Tim Robbins (52) (rastavljeni prošle godine)

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.