Psiha i seks 22. travnja 2016.

Nauči odabrati muškarca prema mirisu

Miris_2
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Očigledno, kombinacija tvog najnovijeg parfema i njegovog aftershavea, koji koristi od prvog brijanja, nije idealna. Međutim, daleko je važnija kompatibilnost prirodnog mirisa vaših tijela (ili feromona). Ponekad muškarac može biti svježe istuširan i obrijan, a da ti i dalje misliš da miriše pomalo čudno

Znanstvena istraživanja pokazuju da su parovi čiji je DNK previše sličan predisponirani da izbjegavaju seksualni kontakt, zbog rizika od rađanja genetski slabog potomstva. Zato neki muškarci za koje ne smatraš da su tvoj tip, imaju za tebe vrlo privlačan seksualni naboj - jer je njihov miris dovoljno različit da osigura zdravo potomstvo. Hm, tko bi rekao?

Miris "govori" ostani ili bježi glavom bez obzira

Ako te obuzmu strast i požuda kada spustiš glavu na njegove grudi i osjetiš miris koji dopire ispod njegovog pazuha, znaj da je on pravi muškarac za tebe. Ali, ako je u tom trenutku tvoja prva pomisao: "Bože, miriše poput mog oca", vjerojatno je najpametnije da smisliš neki izgovor i odmah odeš. Istraživanja pokazuju da se seksualni miris emitira samo za vrijeme pravog zavođenja.

U jednom eksperimentu utvrđeno je da žene reagiraju pojačanom moždanom aktivnošću samo na znoj muškarca koji je seksualno uzbuđen, dok "običan" znoj na njih uglavnom djeluje odbojno. Neka muškarac zaboravi na dezodorans prije nego što zajedno odete u krevet - tako ćete oboje odmah znati na čemu ste i uštedjet ćete vrijeme.

Otrij još tajni o privlačnosti skrivenoj u mirisu.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.