Psiha i seks 18. listopada 2021.

Merkur od danas više nije retrogradan, evo kakvo olakšanje možeš očekivati

Foto: shutterstock Danas, 18. listopada, prestaje retrogradno kretanje Merkura i Jupitera
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Nakon što smo imali period četiri retrogradna planeta, dolazi nam bolji period. Danas se Merkur i Jupiter prestaju kretati retrogradno što znači da komunikacija više neće biti toliko narušena, a u život nam dolazi i potrebna doza sreće

Jesi li u posljednje vrijeme primijetila smušenost, opću neorganiziranost ili se osjećaš kao da si zapela u rutini koja ti se ne sviđa? Za sve to kriva je retrogradnost ne jednog nego čak četiri planeta. Nakon što je prestalo retrogradno kretanje Plutona i Saturna, doživjeli smo malo olakšanje, no ono pravo tek počinje danas kada iz retrogradnosti izlaze Merkur i Jupiter. 

Retrogradno kretanje planeta donosi energiju koja se kreće unatrag što ometa komunikaciju, stvara brojne nesporazume i općenito krivi protok informacija, a posebno kada je u pitanju Merkur. Kao da nije dovoljno teško biti smirena i organizirana u vrijeme retrogradnog Merkura, utjecaj Jupitera koji se kreće unatrag samo je pogoršao situaciju. 

Merkur više neće izazivati probleme u komunikaciji

Retrogradni Merkur napravio je kaos u našim životima ometanjem odnosa, komunikacije pa čak i tehnologije. Sada kada izlazi iz retrogradne putanje, Merkur će nam donijeti dozu jasnoće i bistrog uma koja nam je toliko nedostajala. Brojne nedoumice bit će riješene, a magla koja nam obavija um će se polako razbistriti. Nekoliko dana kasnije, točnije 20. listopada, dobit ćemo novu energiju i snagu punog Mjeseca u znaku Ovna koja će nam pomoći da se odvažimo napraviti veliki korak koji odgađamo posljednjih mjeseci. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by PG Astrolog (@pgastrolog)

Ipak, utjecaj retrogradnog kretanja nije potpuno nestao i u mnogo manjoj dozi pratit će nas sve do 2. studenog. Budući da je sada u znaku Vage, Merkur će i dalje uzrokovati pokoji sukob među ljubavnicima, članovima obitelji ili poslovnim partnerima jer će potaknuti potisnute osjećaje i misli da izađu na površinu. To je ujedno i vrijeme kada trebamo pronaći više razumijevanja za tuđe osjećaje koji su nastali tijekom retrogradnog kretanja. 

Kako će idući put Merkur krenuti u retrogradnu putanju tek 14. siječnja 2022. godine, dobro iskoristi vrijeme pred nama kako bi ostvarila svoje snove i ideje o kojima maštaš. Što se bolje pripremiš za nadolazeću retrogradnost, lakše ćeš ju i prebroditi.
 

Možda te zanima... Horoskop za listopad za sve znakove Psiha i seks

Jupiter donosi obilje sreće

Jupiter je planet sreće, obilja i uspjeha, no jednom kada njegova putanja krene unatrag sve kreće naopako. Kašnjenja, zbunjenost i nepredvidive situacije dio su ovog nepovoljnog kretanja Jupitera i mogu nam unijeti kaos u život. Sve to, na sreću svih nas, prestaje danas. Sreća nam se ponovno smiješi i otklanja lošu energiju nastalu kretanjem unatrag. Iako će ovu pozitivnu promjenu osjetiti svi, posebno je povoljna za Bikove, Vage i Strijelce

U narednom periodu do ponovne retrogradnosti u srpnju 2022. doživjet ćemo otvaranje uma u smislu da ćemo lakše prihvaćati promjene u životu, tuđa mišljenja i nove ideje koje nam dolaze. Ovo pozitivno razdoblje trebamo iskoristiti za stvaranje boljih temelja za budućnost, upuštanje u nove poslove ili projekte o kojima maštamo, a postoje i velike šanse da ćemo se zaljubiti u nekoga potpuno neočekivano. 
 

Možda te zanima... Horoskop za jesen za svih 12 znakova Psiha i seks

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.