Psiha i seks 26. siječnja 2022.

Komunikacija u vezi: 6 fraza koje su važnije od 'volim te'

Foto: shuterstock Volim te' je predivna izjava ljubavi. Ali, postoje fraze koje su još važnije za vezu
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

'Volim te' je predivna izjava ljubavi. Ali, postoje fraze koje su još važnije za vezu

„Volim te“, „Ti amo“, „Je t'aime“, „I Love You“, „Ich liebe dich“... većina parova jedno drugom kaže čarobne dvije ili tri riječi nakon otprilike pet mjeseci. Čak ni ljubavni filmovi gotovo nikada ne prolaze bez tih čarobnih riječi (ili znaš neki?).

Međutim, u svakodnevnom životu često čujemo formulacije koje opisuju ono što druga osoba osjeća na mnogo konkretniji način. Bez izlizanih ljubavnih izreka, nego kao autentični dokaz ljubavi! A ako dobro razmisliš, to vrijedi čak i više od tipičnog „volim te“.

Jer čak i ako ne čuješ „volim te“ svako malo, definitivno se možeš osjećati voljeno. Kroz djela, geste - i rečenice koje se sastoje od drugih riječi, ali su još uvijek veliki znak ljubavi.

Ti si moj broj jedan!

Posao, majka, otac, sestra, prijatelji, joga, nogomet... Svima je potrebno više od same veze. Međutim, to ne bi trebalo rezultirati činjenicom da je partner manje važan od mnogih drugih stvari u životu.. „Ti si mi najvažnija!“ je dakle elementarna rečenica za ljubav. I jedan od najljepših znakova ljubavi.

Možda te zanima... Muškarci i žene priznali su najapsurdnije razloge zbog kojih su prekinuli veze Psiha i seks

Želim te takvu kakva jesi

Možete savršeno razgovarati jedno s drugim u početku veze, dok ste još žarko zaljubljeni. Nakon nekog vremena se ispostavi da je druga osoba ponekad ranjiva, neugodna ili drugačija nego što bismo željeli. Svatko tko tada može reći „želim te takvu kakva jesi“ dokazuje da se brine za osobu, a ne samo za ispunjavanje vlastitih želja.

Vjerujem ti

Otvoriti se možemo tek kada vjerujemo drugoj osobi. Izraz „vjerujem ti“ pokazuje da smo spremni ukinuti nuklearni sigurnosni sustav oko svog srca. Za to je potrebno više hrabrosti nego za reći „volim te“.

Prekid veze Možda te zanima... 5 znakova da si u vezi iz pogrešnih razloga Psiha i seks

Opraštam ti

U ljubavi ćemo uvijek jedno drugoga povrijediti, tvrde brojni stručnjaci. Oni koji mogu oprostiti daju sebi i drugima nove prilike. Nije li to to pravi znak ljubavi?

Poštujem te

Začudo, mnogi ljudi poštuju sve i svakoga oko sebe, ali se prema partneru ponašaju loše. No, bez poštovanja nema ni prave ljubavi tako da je sve jasno.

Čuvam te

Čak i ako se zapravo same možemo prilično dobro zaštititi, ova rečenica izaziva osjećaj sigurnosti. To može biti ljepši osjećaj od paušalnog „volim te“.

Možda te zanima... Neugodna istina: Zašto veza kada jednom pukne rijetko uspije ponovno Psiha i seks

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.